IFK Göteborg er på spillerjakt og har pekt seg ut Tromsøs 21-årige ving Mikael Norø Ingebrigtsen som sitt nye overgangsobjekt. Den svenske Allsvenskan-klubben la først inn et tilbud klubben avslo, men skal nå ha forbedret betingelsene.
Etter det iTromsø erfarer skal Tromsø kreve tre millioner for Ingebrigtsen - som til sommeren står uten kontrakt og med det kan forlate klubben gratis. Budet IFK Göteborg nå har kommet med skal ligge opp under to millioner kroner, et bud de vurderer selv om det er mindre enn hva Eliteserie-klubben håper å sitte igjen med når de nå går klubben i nabolandet i møte.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
7 TIMER SIDEN
– Mikael og hans agent har sagt at han ikke kommer til å signere en ny kontrakt med oss, sier TIL-trener Simo Valakari til externaliTromsøhttps://www.itromso.no/100Sport/fotball/Nytt-bud-pa-Ingebrigtsen-249233b.htmlNone på treningsfeltet i Tyrkia, og presses med det til å inngå forhandlingene.

Prosessen fremover

Årsaken til at Tromsø har vært avventende er at klubben har krav på rundt fire millioner i utdanningskompensasjon om spilleren går til en svensk eliteserieklubb, grunnet Ingebrigtsens unge alder. Og selv om prisen IFK Göteborg nå tilbyr er lavere enn det Tromsø håper på, anser de det bedre å tjene inn omså et mindre beløp til klubbkassa enn ingenting.
Valakri kommenterer følgende om mulighetene videre:
– Det er at vi får det vi vil ha for Mikael og at han drar, men så lenge han er her vil han trene og spille med oss, sier treneren.
Ingebrigtsen selv er flattert av interessen han vises.
– Det er smigrende at en klubb som IFK er interessert i meg, men det er TIL som til syvende og sist velger hva som skjer videre, sier Ingebrigtsen til externaliTromsøhttps://www.itromso.no/100Sport/fotball/Nytt-bud-pa-Ingebrigtsen-249233b.htmlNone.
Han legger ikke skjul på at en potensiell overgang er nært forestående, etter at han avslo tilbudet om en kontraktforlengelse for kort tid siden.
– Det handlet ikke om det økonomiske, men det sportslige. Grunnen til at jeg avslo er hvordan jeg fikk lagt opp min posisjon i laget. I måten vi spiller på, er det en av de offensive rollene jeg ønsker å ha, innrømmer 21-åringen til Eurosport.no.
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
7 TIMER SIDEN