Populære sporter
All sport
Vis alt

Byr opp til kamp: – Haaland kommer til Barcelona

Herman Sønju

Oppdatert 12/01/2022 klokken 12:20 GMT+1

Onsdag møtes Barcelona og Real Madrid til semifinale i den spanske cupen. Oppladningen preges av det alltid hete overgangsobjektet, Erling Braut Haaland.

Erling Haaland

Foto: Getty Images

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra 20.00 på MAX og discovery+
Sist de to lagene møttes, på Camp Nou i oktober i fjor, trakk Los Blancos det lengste strået. Onsdag kveld barker de spanske gigantene sammen igjen, denne gangen til semifinale i den spanske cupen.
Inngangen til akkurat denne kampen har vært spesiell. Den siste uken har det florert med rykter rundt fremtiden til Erling Braut Haaland og hans neste klubb, hvorav både Barcelona og Real Madrid ses på som mulige destinasjoner.
Nordmannen som til daglig spiller i tyske Dortmund, har tidligere vært hyppig linket til den spanske hovedstaten. Nå ser situasjonen ut til å ha endret seg, i favør Barcelona.
I forrige uke kunne den spanske avisen Marca melde om at klubbpresidenten i Barcelona, Joan Laporta, skal ha nevnt til sine kollegaer at han skal signere Haaland til sommeren. Nå har også Lluis Carrasco, som var kampanjeansvarlig for Laporta i klubbens presidentvalg, uttalt seg om saken.
– Haaland kommer til Barcelona, forteller Carrasco i en TV-opptreden på Gerard Moreno's 'El Jijantes'. Dette gjengir Marca mandag ettermiddag.
Petter Bø Tosterud, som skal kommentere kampen, ser lett på uttalelsene.
– Det virker litt utopisk. Det er typiske uttalelser, fordi de ønsker seg spilleren, men svært urealistisk med tanke på den økonomiske situasjonen de befinner seg i, mener Tosterud.
Spekulasjonene er med på å lade opp til kamp mellom de to store lagene på overgangsmarkedet, så vel som på banen. For ikke bare kjempes det om finalebillett, men også signaturen til en av de mest ettertraktede spillerne i hele verden.
– Det kan tenne en ekstra gnist inn mot kampen, sier kommentatoren.

En ny superduell?

Hvor Haaland ender opp er usikkert, men det hviler ingen tvil om at oksen fra Jæren stadig er et hett samtaleemne i Spania. Det er også en annen superstjerne, nemlig Kylian Mbappe. I likhet med interessen Real Madrid har vist for Haaland, er det ingen hemmelighet at de hvitkledde med klubbpresident Florentino Perez i spissen, også lenge har jaktet den unge franskmannen.
Helt siden Cristiano Ronaldo forlot Real Madrid til fordel for Juventus (nå Manchester United), har La-Liga entusiaster måtte se lenge etter en superduell lignende den portugiseren hadde med Barcelona-juvel Lionel Messi. Da også tapet av Messi til fransk fotball ble et faktum, mistet La Liga enda en stor underholdningsfaktor.
– Det at man har hatt Ronaldo og Messi i El Clasico har gjort oppgjøret til verdens største fotballkamp. Alle verdens øyne har vært rettet mot disse kampene på grunn av dem, forteller Tosterud.
Med tanken om Erling Braut Haaland og Kylian Mbappe inn portene på Camp Nou og Santiago Bernabeu i bakhodet, kan imidlertid det spanske publikum og fans verden over øyne en ny superduell. Det vil kunne ha enorm betydning for spansk fotball.
– Det er jo det La Liga håper på. De ønsker å sette alles øyne på spansk fotball igjen. En slik effekt, lignende Ronaldo og Messi, kan Haaland og Mbappe gi, da de begge er unge spillere i verdenstoppen og spennende å følge med på, sier Tosterud.

Barcelona har alt å vinne

Real Madrid er i storform om dagen og vant sist 4-1 hjemme mot Valencia. Barcelona på den andre siden, klarte bare 1-1 borte mot Granada. Etter drøyt halvspilt ligasesong har laget fra hovedstaten en luke på hele 17 poeng ned til Katalanerne. Med andre ord vil de hvitkledde utelukkende være favoritter til å ta seg videre.
Med ligaseier utenfor rekkevidde, utslått av Champions League, og tøff konkurranse for å gå hele veien i Europa League og Copa Del Rey, kan supercupen være Barcelonas største mulighet for sølvtøy.
– Dette er den korteste veien Barcelona har til et trofé, men det er også et tøft hinder de skal forbi, presiserer Tosterud. Da hjelper det at det kun er en kamp, legger han til.
Et trofé hadde kledd den nyansatte treneren, men slettes ikke ukjente, Xavi, svært godt. Semifinalen mot Real Madrid blir Xavi's første El Clasico som manager. Med sin lange karriere i Barcelona er det ikke mange som vet bedre enn han akkurat hvor mye et slikt oppgjør betyr, både for klubben og supporterne. Nå får Xavi muligheten til å slå rivalene igjen, denne gangen som trener. Det kan ha mye å si for laget fremover.
– En seier mot Real Madrid kan representere et vendepunkt for sesongen. Den korte tiden Xavi har vært i klubben har ting kommet smått videre, men laget bærer fortsatt preg av at de mangler de store navnene de hadde tidligere, sier kommentatoren.
På banen har Xavi hentet med seg tidligere lagkamerat Dani Alves, som nylig debuterte for Barcelona, for andre gang. Likeså kronet han returen med en assist. Alves kan i likhet med sin trener en og en annen ting om disse oppgjørene. Tosterud er allikevel usikker på om erfaringen vil være utslagsgivende for resultatet.
– Det er ikke noe tvil om at Alves bringer erfaring i garderoben. Han er en veldig fin ressurs og virker å være motivert for å løfte klubben. Så spørs det om en 38-åring som de siste tre årene har spilt i Brasil kan gjøre det, sier Tosterud.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame