Mikkel «Mix» Diskerud ble lørdag klar for Manchester City, i det så må kalles en smått sjokkerende overgang.
Ifølge utstyrsgiganten Umbro signerte den tidligere Rosenborg- og Stabæk-spilleren en 4,5 årskontrakt med Premier League-lederen.
Eliteserien
Nysigneringen har høye ambisjoner: – Vil gjøre alt
7 MINUTTER SIDEN
De siste tre sesongene har Diskerud vært New York City-spiller. I 2017 var han på utlån fra den IFK Gøteborg.
Nå ønsker den svenske storklubben å hente Diskerud tilbake.
– Han har sagt at IFK alltid har vært interessant for han, så nå får vi titte litt på hva dette innebærer. Vi har sagt at vi skal snakke litt senere i dag, sier sportssjef Mats Gren til Eurosport.no
Gren er klar på at «Mix» har en høy stjerne i Gøteborg-klubben.
– Han gjorde det veldig bra her hos oss, og ble bare bedre og bedre utover. Vi var veldig fornøyde med Mix her, sier han.

– Et lån kan vi sikkert få til

Han sier han har en dialog gående med Diskeruds far og agent, Pål Diskerud, og at han selv snakket med Mix for to uker siden.
– Vi har snakket med hans pappa den siste tiden. Vi visste ikke helt hvordan dette ville løses med City Group. Det er litt vanskelig å si hvordan det blir nå, sier han.
– Gjorde gårsdagens overgang det enklere å hente Diskerud tilbake?
– Ja, det gjorde det. Nå må vi se på det, det er litt vanskelig å kommentere. Det kommer an på hva City Group tenker også. Men et lån kan vi sikkert få til, for han kommer ikke til å bli i Manchester City. Så handler det også litt om hva vi ønsker å få til. Vi har startet med å bygge opp noe nytt nå, sier han og sikter til at en lengre avtale er ønskelig.
City Football Group eier klubbene Manchester City, New York City (USA), Melbourne City (Australia), Yokohama F. Marinos (Japan), Club Atlético Torque (Uruguay) og Girona FC (Spania).
IFKs sportssjef tror ikke norsk-amerikaneren kommer til å bli lånt ut til en av disse klubbene.
– Nå har han allerede vært i New York, så jeg vet ikke hva det skulle være. Melbourne i så fall, men det tror jeg ikke er veldig aktuelt. Han vil helt sikkert være i Europa, sier Gren.
OBOS-ligaen
Bytter ut Schalke 04 med OBOS-ligaklubb
8 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
41 MINUTTER SIDEN