• Fotballen er allerede igang i Tyskland, og 16. juni begynner også Eliteserien her hjemme - se alt på Dplay!
Den norske landslagskeeperen er nemlig tilbake for fullt med tellende kamper. Den tyske Bundesligaen startet opp for omlag to uker siden.
Han innrømmer at tomme arenaer oppleves spesielt, særlig når kampene i den tyske ligaen ofte besøkes av flere titusener.
OBOS-ligaen
Vant slaget om Sørlandet etter et episk drama på Levermyr
22 MINUTTER SIDEN
– Det er jo spesielt. Jeg husker da jeg kom hjem til sofaen etter første kamp borte mot Hoffenheim, så satt jeg og tenkte «var det en Bundesliga-kamp?» etter å ha spilt for tomme tribuner, sier han til Eurosport.no på telefon.
Han har noen minutter å avse på spillerbussen til Hertha mens laget reiser samlet til bortekampen mot Red Bull Leipzig. Nå har han begynt å venne seg til situasjonen.
– Det er godt å komme i gang igjen. Det har vært en lang tid uten kamper, så det var litt rart. Spesielt i første kamp var det rart å spille foran tomme tribuner og ikke kunne feire og sånn. Men selv om det er merkelig, så er det ting man blir vant til.

– Finner alltids motivasjon

Men til tross for tomme tribuner og mangel på supportere, klarer man å omstille seg.
– Vi klarer likevel å motivere oss. Vi vet jo hva som står på spill og er profesjonelle, så vi finner alltids motivasjon, selv om det ikke er folk på tribunen som heier på oss
Jarstein får spørsmål om hva som har vært det mest krevende til nå i Tyskland:
– Godt spørsmål. I starten å holde avstand kanskje, men det blir man vant til også. Vi driver jo med testing to-tre ganger i uken, og det har ikke vært noen positive resultater, så vi vet jo at det er trygt å hver nær hverandre. Men det var kanskje det som var mest utfordrende i starten.
Fikk du med deg denne?

Disse spillerne har noe å bevise i 2020: – Han hadde noen «trivselskilo» i fjor

OBOS-ligaen
Roper på rødt kort, så scorer de likevel
23 MINUTTER SIDEN
Fotball
Støtter vaksinering etter slitet med koronaviruset
2 TIMER SIDEN