Det siste døgnet i Molde har vært spesielt, etter saken som sprakk rundt Vegard Forren, som kan være ferdig i klubben. Han har til Romsdals Budstikke og TV 2 åpnet opp om sine problemer knyttet til gambling og innrømmer å ha lånt penger av botkassa som skal gå til spillerne etter sesongen.
– Hvordan har du opplevd det fra et trenerperspektiv?
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
2 TIMER SIDEN
– Det er jo en sak som vi virkelig ønsker at ikke skulle være der, så vi søker å hjelpe ham og gjøre det beste ut av den saken, sier Erling Moe til Eurosport.
– Hvordan påvirker det hvordan du må planlegge sesongen din rent sportslig?
– Jeg har nok full kontroll på den biten. Og så ønsker jeg det slik at når det handler om den spesifikke saken rundt Vegard, så er det Ole Erik (Stavrum) som uttaler seg om den for klubben. Så får vi heller komme tilbake til den på et senere tidspunkt.
Etter fjorårets seriegull forsvant en bauta fra midtforsvaret i Ruben Gabrielsen, som dro videre til nye utfordringer i Frankrike. I den brede og godt forspente Molde-stallen er det kanskje akkurat der det er mest spennende nå, noen uker før den planlagte seriestarten.
– Ja, jeg er enig i det, det er spennende. Der er vi offensive. Vi har fått tilbake Stian (Gregersen). Ham har jeg klokkertro på. Han vil være den raskeste midtstopperen dere ser i Eliteserien i år. For å dra til vil jeg si at han springer opp (Mathis) Bolly, sier Moe og ler.
– Og så har vi Martin Ove (Roseth). En forholdsvis ung spiller, som var på utlån til Sogndal i fjor, som tar steg. Vi har Martin Bjørnbak, som vi hadde med oss i fjor og er på tur opp og frem og tar enda mer plass.
– Vi har også Fredrik Sjølstad på stopperplass, som jeg har store forhåpninger til. Han har vært gjennom en liten operasjon og er tilbake på feltet i neste uke. Så jeg synes jo at vi er rimelig bra forspent.
– Du nevner ikke Vegard Forren i den rekka?
– Jo, men du spurte jo om resten.
Molde-sjefen sier seg svært fornøyd med miksen på den posisjonen.
– Ja, ut fra spørsmålet, så er vi per dags dato godt forspent på stopperplass og jeg tror ikke vi skal være redde for det.
Når det gjelder Ruben Gabrielsen, har han trent med gamleklubben siden korona-situasjonen inntraff. Som følge av virussituasjonen ble den franske fotballsesongen avsluttet, og Toulouse endte med å bli degradert.
Siden er det også kommet opplysninger om at klubben kan bli solgt.
Derfor er det naturlig å spørre om også Gabrielsen kan være aktuell for en tidlig retur.
– Nei, ikke sånn som situasjonen er nå. Ruben er opptatt av å holde seg i form og i gang, jeg tror Rubens fokus er å gjøre det best mulig for Toulouse. Men jeg syns det var viktig at når han kommer hjem til Norge at han da får et bra tilbud å holde seg i gang.
– Du sier «som situasjonen er nå»?
– Haha, ja, jeg gjorde vel det. Men for å si det sånn da: Det er ikke aktuelt, det er ikke et spørsmål vi har diskutert. Ruben har akkurat begynt på sitt eventyr i Frankrike og det vil han nok fortsette med.

Molde-sjefen om Forren: – En spiller vi er veldig glad i

Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Peker på forskjeller mellom Knutsens og Eggens 4-3-3: – Ingen blåkopi
I GÅR PÅ 13:07