– Etter samtaler og ønsker fra NFF, Terje Svendsen og Pål Bjerketvedt, kommer undertegnede til å slutte som landslagstrener.
Slik begynner Lars Lagerbäck sin avskjed i en pressemelding sendt ut av NFF, torsdag formiddag.
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
8 TIMER SIDEN

Stikk til Sørloth?

Tidligere i dag ble det klart at Ståle Solbakken tar over som landslagssjef om bare noen dager. Det betyr at Lagerbäck har ledet sin siste landslagssamling for Norge.
– Det er alltid trist å forlate et lag man har arbeidet med i mange år. Blant annet med tanke på vårt støtteapparat som har bidratt veldig godt mot våre prestasjoner og vist stor lojalitet på og utenfor banen.
Han følger deretter opp med en vurdering av spillergruppen og deres lojalitet. Som kjent tidligere har det vært litt gnisninger mellom Alexander Sørloth og han, som havnet i en høylytt krangel på et spillermøte i etterkant av Serbia-kampen tidligere i år.
– Videre at spillergruppen med noen få unntak har vist en profesjonell holdning og levert god arbeidsinnsats.

Turubulent avslutning

Avslutningen på Lagerbäcks tid i Norge var turbulent. I tillegg til den mye omtalte krangelen endte hans siste samling med karantene på hele laget og støtteapparatet, en avlyst treningskamp mot Israel og «nødlandslaget», som ble ledet av Leif Gunnar Smerud.
Dermed ble det ikke en ønsket avslutning for svenskens del.
– Dessverre ble ikke 2020 et resultat- og prestasjonsmessig fremgangsrikt år. Vi tapte den første av to avgjørende play off-kamper, noe som innebar at vi gikk glipp av neste års EM-sluttspill. Vi mislykkes med å være «best når det gjelder». Dette, i tillegg til to avlyste kamper på grunn av pandemien, ga oss ikke sjansen til å vinne Nations League og avansere enda et nivå. «That's football sometimes», skriver han.

Tok Norge opp over 40 plasser på FIFA-rankingen

Han forteller også om oppturen de har hatt i forkant av det noe trøblete året. Etter en blandet start, som han omtaler det selv som, fikk han virkelig sving på det norske laget.
– Vi forbedret våre resultater i 2018-2019, der vi bare hadde to tap på 20 landskamper. Dette innebar at vi vant gruppa vår i Nations League og rykket opp ett nivå. Videre avanserte vi 40+ plasser på FIFA-rankingen, skriver han.
Videre ønsker han Norge lykke til videre og spår en lys fremtid med et ungt landslag. Pressemeldingen er signert både han og assistent Per Joar Hansen. Han blir heller ikke med videre når Ståle Solbakken overtar som ny landslagssjef.
Hvem som blir den nye assistenten og det nye teamet er foreløpig ikke bestemt.
Eliteserien
Tar ikke av etter Europa-suksess og milliondryss: – Teller ikke penger
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Gjermund Åsen fortsetter i Lillestrøm
12 TIMER SIDEN