Saken oppdateres!
Det var onsdag at VG skrev at det skal ha vært amper stemning i den norske landslagsleiren etter at laget tapte den viktige kampen mot Serbia.
Avisen skrev at Sørloth skal ha kritisert lagledelsen for manglende ferdigheter. Det benekter landslagsspissen.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
3 TIMER SIDEN
– Jeg var egentlig ferdig med denne saken. Vi hadde «shaket hands» og sett hverandre i øynene. Og det er sånn jeg liker det. Det må være rom for kritikk og skuffelse på et lag. På samme måte som det må være rom for jubel og skryt. Vi tar ofte på oss store sko, da må vi tåle at vi av og til tråkker hverandre på tærne, sier Sørloth til NTB.
Avsløringene om krangelen har skapt reaksjoner i Fotball-Norge. Spesielt fordi Lägerback skal ha trukket fram en situasjon fra en tidligere landskamp mot Kypros på et møte med laget, der Sørloth bommet på åpent mål.
Etter at VG avslørte hendelsene fortalte Lägerback at han aldri hadde opplevd at spillere hadde gått over grensen på den måten som han opplevde at Sørloth gjorde.
– Jeg tåler godt at det uenigheter om fotballfaglige spørsmål. Alexander kom imidlertid med flere anklager som ikke omhandlet hvordan vi spiller fotball, men som gikk på at Per Joar Hansen og jeg var inkompetente som trenere både leder- og fotballmessig, sa svensken i en pressemelding fra NFF.
Det mener Sørloth selv at han ikke har sagt.

– Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente

Torsdag kom Leipzig-spilleren, via sin agent Morten Wivestad, på banen til NTB. Han benekter å ha kalt noen inkompetente.
– Jeg har aldri sagt at noen i trenerteamet er inkompetente. Aldri. Jeg har etter at vi spillere ble bedt om å komme med tilbakemeldinger, sagt at jeg var veldig kritisk til hvordan vi forberedte oss til kampen mot Serbia. Også de taktiske vurderingene som ble gjort underveis, sier Sørloth.
– Alt jeg sa i møtene med trenerapparatet gikk på fotballfaglige aspekter med ønske om at laget skulle være enda bedre forberedt til kamper. Og særlig denne, sier landslagsspissen videre.
Kapteinsteamet på landslaget har tidligere uttalt at de synes Sørloth, eller "spilleren", gikk for langt i sin kritikk av Lägerback.
Sørloth reagerer på håndteringen av saken fra NFF sin side.
– Jeg har alltid vært tilhenger av folk som er ærlige, direkte og tydelige. Denne gangen ble det litt for tydelig. Så tydelig at de bryter sine egne prinsipper om å ikke ta interne uenigheter med pressen. Plutselig var det greit å skrive pressemelding om hva enkeltpersoner sier og gjør på lukkede møter. Da føler man seg alene når man egentlig skal være på lag.
– Det står i pressemeldingen fra NFF at jeg ikke ønsket å komme med ytterligere kommentarer. Det stemmer ikke. Jeg ville ta det direkte med de det gjelder. Når jeg forsto at det ville komme en pressemelding fra NFF om hva som skjedde på et internt spillermøte, uttrykte jeg et ønske om å få se den før den ble publisert. Sånn at jeg eventuelt kunne legge til noe. Den ble aldri sendt til meg.
Til slutt uttrykker Leipzig-spilleren et ønske om at saken nå legges død.
– Det er ikke synd på meg. Jeg har verdens beste jobb. Nå legger jeg denne saken død fra min side. Jeg kommer sikkert til å bomme på åpent mål en gang til. Men jeg kan love en ting. Jeg kommer til å gi alt for Norge.

NFF slår tilbake

Senere torsdag reagerte Landslagsledelsen på uttalelsene Sørloth har kommet med via sin agent. Mediesjef Svein Graff har sendt følgende melding til blant annet VG og TV 2:
– På grunn av Alexanders uttalelse og, at det handler om et landslag, føler vi oss tvunget til å kommentere hva hans agent sier. Dette er ikke elitefotball for oss. Vi antar videre at det som agenten sier er Alexanders mening. I fire dager har vi gitt Alexander muligheten til å kommentere hva som skjedde og bekrefte at vi ble enige om å la saken ligge etter at han ba om unnskyldning for oppførselen.
– Hadde han gjort det, hadde vi ikke kommentert saken ytterligere. Dessverre har ikke Alexander samme mening som oss om hva som skjedde på møtet. Vi kan og vil si veldig tydelig at agentens uttalelse ikke stemmer overens med trenerteamets. Vi står fremdeles ved beskrivelsen vi ga tidligere i dag.
Uttalelsene er gitt på vegne av Lagerbäck, Per Joar Hansen og Frode Grodås i det norske trenerteamet.
Norge spiller tre landskamper i november. De går mot Israel (h), Romania (b) og Østerrike (b). Uttaket der er ventet mandag 2. november.
(©NTB)
Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
4 TIMER SIDEN