Scoret i La Liga-comebacket – feiret på seg utvisning

Espen Blaker

Oppdatert 06/01/2018 klokken 15:53 GMT+1

Diego Costa markerte seg på godt og vondt i La Liga-returen.

costa

29-åringen doblet Atléticos ledelse mot Getafe etter 68 minutter. Han scoret fra kort hold i lørdagens lokaloppgjør. Costa valgte å feire målet ved å hoppe opp på tribunen og juble sammen med hjemmefansen.
Det skulle han aldri ha gjort. Med gult kort fra før betød det marsjorde. Dommeren tok fram det andre gule og deretter det røde kortet.
Costa havnet i dommerens bok for første gang fem minutter tidligere. Det skjedde etter at han plantet en albue i en Getafe-spiller.
Tidligere i uken scoret Costa i Atlético-comebacket. Som innbytter satte han inn kampens tredje mål da Lleida enkelt ble slått 4-0 i den spanske cupen:
Costa forlot Atlético Madrid etter La Liga-gullet i 2014. De siste årene har han vært en suksess i Chelsea, men ble solgt tilbake til gamleklubben i fjor sommer. Siden Atlético den gang hadde forbud mot å registrere nye spillere, ble ikke Costa spilleberettiget før ved årsskiftet.
I Atletico-miljøet håper man at kontroversielle Costa igjen vil gjøre klubben til en tittelutfordrer.
Det var Angel Correa som ga Atlético ledelsen i det som endte med 2-0-seier for Diego Simeones menn i lørdagens derby. Atlético ligger på 2.-plass i La Liga med 39 poeng. Barcelona har én kamp mindre og har en luke på seks poeng. Serielederen møter Levante hjemme på Camp Nou søndag.