Scanpix

Bekreftet: Rosted klar for Brøndby

Bekreftet: Rosted klar for Brøndby

27/08/2019 09:57Oppdatert 27/08/2019 14:18

Sigurd Rosteds neste stoppested blir Brøndby IF.

Tidligere tirsdag kunne Eurosport erfare at midtstopperen var på plass i København for medisinsk sjekk hos Brøndby. Nå er det klart at klubben blir nordmannens neste stoppested.

– Jeg gleder meg utrolig mye til å spille i Brøndby IF. Det er kombinasjonen av en aggressiv spillestil og taktikk som Brøndby IF praktiserer som tiltaler meg. Samtidig har jeg hørt utrolig mye om støtten fra Brøndby-fansen og stemningen til Brøndby IFs kamper, så jeg ser veldig frem til å bli en del av klubben og håper å kunne gi noe igjen til klubbens mange fans, sier Rosten til klubbens hjemmeside.

Norges landslagstrener, Lars Lagerbäck, kjenner Rosted godt og fikk spørsmål om spilleren på dagens pressekonferanse.

– Jeg pratet faktisk med han i går så jeg vet at han var på vei og skulle bytte klubb. Jeg har ikke fått pratet med han om hvilken klubb det er, men han må jo få spille. Så det er positivt uansett hvilken klubb han går til. Jeg håper virkelig han kan få bytte klubb nå, så han får komme i gang med å spille, sa Lagerbäck til Eurosport på pressekonferansen hvor troppen til EM-kvalikkampene ble presentert.

– Så et klubbskifte vil være bra for han?

– Ja, ettersom han ikke får spille i Gent, så er det naturligvis veldig bra om han får gå til en klubb hvor han får det.

Rosted fikk 25 kamper for det belgiske laget i ligaen forrige sesong.

Vinteren 2018 meldte han overgang fra Sarpsborg 08 til belgiske Gent. Der signerte han en tre og et halvt års kontrakt, men halvannet år senere ser han ut til å vende tilbake til Skandinavia.

Rosted har fem kamper på det norske landslaget, men var ikke å finne i Lars Lagerbäcks tropp til kampene mot Malta og Sverige i EM-kvalifiseringen.

Sett denne?

Video - Maars Johnsen skaper uenighet rundt landslagsuttak: – Det finnes bedre alternativer

06:39