Populære sporter
All sport
Vis alt

Gullvåren skaper interesse fra større ligaer: – Et fint utstillingsvindu

Jacob Sundblom Nygaard

Oppdatert 25/05/2018 klokken 21:50 GMT+2

Gustav Wikheim vet at suksessesongen i Midtjylland ikke går upåaktet hen, og hører stadig rykter om at større klubber kikker på ham.

Gustav Wikheim

Foto: Scanpix

– Kommer det et bra tilbud så må jeg bare ta det, sier Gustav Wikheim til Eurosport.no.
Søndag ble han dansk mester med Midtjylland etter å ha slått Horsens på hjemmebane. Han har hatt en drømmesesong i klubben som han nå har spilt to sesonger for.
Tirsdag snakket landslagssjef Lars Lagerbäck om at han likte utviklingen til den tidligere Strømsgodset-spilleren.

Hører stadig rykter

I høstsesongen har han spilt en nøkkelrolle for mesterlaget. Han vet at representanter fra klubber i større ligaer har sittet på tribunen og fulgt Midtjyllands gullvår.
– Jeg tror vi har en del spillere som kan være interessante for andre klubber etter å ha gjort en god sesong. En del unge og spennende spillere.
– Tror du at du er en av dem?
– Det kan hende. Danmark er et fint utstillingsvindu, sier han og legger til:
– Man hører rykter her og der, men jeg har ikke hørt noe konkret. Derfor har jeg heller ikke tatt det på alvor ennå.

Slått seg til ro

25-åringen gikk til belgiske Gent fra Strømsgodset i 2015, men ble sendt på utlån til Midtjylland i 2016. Etter en god sesong ble lånet gjort permanent, slik at han er den danske klubbens eiendom.
Vingspilleren påpeker at han stortrives i Danmark.
– Jeg har igjen to år av kontrakten min her, trives veldig bra og har fått en sentral rolle i laget. Dama har dessuten fått seg jobb og slått seg til ro, sier han.
Til høsten skal laget ut i Champions League-kvalifisering.

Fikk Hareide-ros

Tirsdag møtte sjefen for det danske landslaget, Åge Hareide, den norske pressen i Oslo i forbindelse med VM. Overfor Eurosport.no passet han på å rose Wikheim.
– Danskene er veldig begeistret for Wikheim, og det er jeg også. Jeg synes absolutt at Lars skulle ta seg en kikk på Midtjylland. Han har kapasitet, er kjapp i beina og har god spillerforståelse. Jeg synes han er en virkelig god fotballspiller, sa Hareide til Eurosport.no.
Disse ordene setter Wikheim tydelig pris på.
– Det er stort å høre det fra Åge. Han har mye erfaring og kunnskap. At han kommer med rosende ord er stort og det gjør meg stolt.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame