Etter det Eurosport.no kjenner til ser Horneland på 27-åringen – som var på banen i samtlige kamper for Haugesund forrige sesong – som en fin spiller å ha som en av to sittende på midten.
I tillegg kan han benyttes som back-backup, og ville med det også løst den lille krisesituasjonen klubben har på den posisjonen, med tanke på at kun Birger Meling og Vegar Eggen Hedenstad er fullblods backer i Rosenborg.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Så vidt Eurosport.no vet skal det ikke ha kommet så langt som til et bud. Svaret fra FK Haugesund skal ha vært nei. De er neppe særlig lystne på å slippe spilleren - kanskje spesielt ikke til nettopp Rosenborg med den betente sitausjonen som oppsto i fjor høst, da Horneland og assistenttrener Karl Oskar Emberland ble hentet.
– Det kan jeg ikke si så mye om, det er ikke jeg som har fått den henvendelsen. Dere får ringe Opedal (daglig leder Eirik), han er sikkert glad for å snakke med dere, sier Jostein Grindhaug når han er direkte inne i Eurosports Deadline Day-sending.
På spørsmål om det hadde vært aktuelt å slippe ham, svarer Grindhaug:
– Han er viktig for oss, det er vel derfor Rosenborg har vist interesse for ham også.
– Der sa du at Rosenborg har vist interesse ...?
– Nei, det var nå du som sa det, svarer Grindhaug.
Rosenborg-trener Eirik Horneland sier avkrefter imidlertid opplysningene.
– Det kan jeg ikke si så mye om, men jeg har fått flere henvendeler. Det er ikke rett, og det kan jeg avkrefte. FKH-spillere ønsker jeg ikke hente dette vinduet.
Hverken Joakim Våge Nilsen eller agent Imad El Hammichi har besvart Eurosport.nos henvendelser.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03