Det melder klubben på sin hjemmeside mandag.
Klubben skriver at de har valgt å avslutte samarbeidet med Wieghorst fra dags dato. Assistenttrener Jacob Friis vil ta over ansvaret som hovedtrener ut året.
– Å stoppe samarbeidet med en hovedtrener før kontraktsutløp er en ergerlig beslutning, men vi har i løpet av de siste tre månedene kommet frem til at vi ikke ønsker å tilby en forlengelse, og har besluttet at det er mest hensiktsmessig å avslutte samarbeidet med det samme, sier AaBs sportsdirektør Allan Gaarde til hjemmesiden.
Fotball
Varsler ny låt i ekstase
3 MINUTTER SIDEN
Til den danske avisen bt.dk utdyper sportsdirektøren:
– Det er en beslutning tatt på bakgrunn av våres sportslige resultater. Nå er vi i en situasjon, hvor vi kun har vunnet en av de siste tolv kampene i Superligaen, sier Gaarde.
Han ble tidligere i år linket til Rosenborg som en mulig kandidat til å ta over trenerjobben. Styreleder i Rosenborg, Ivar Koten ville ikke kommentere Wieghorst på det tidspunktet og skrev i en SMS til Eurosport:
– Ingen kommentar.
Wieghorst har tidligere trent Aarhus GF og vært assistenttrener i Swansea. Selv har han spilt for klubbene Lyngby FC, Dundee, Celtic og Brøndby IF. Han har også spilt 30 landskamper for Danmark.
Siden januar 2017 har han trent AaB, som ligger på en sjetteplass i Superligaen.
Det er fortsatt uvvist hvem som tar over som permanent hovedtrener i Rosenborg, etter at Rini Coolen har hatt ansvaret siden Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i sommer.
Sett denne?
Fotball
Hyller Glimts drømmeseier: – Sender sjokkbølger ut i Europa
10 TIMER SIDEN
Fotball
«Mini» om mirakelkvelden: – Kunne ikke drømt om dette
11 TIMER SIDEN