Fotball

Perry om landslagsframtiden til Selnæs: – Han må gjøre et valg

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Perry

Foto: Eurosport

AvSondre Skandsen
10/01/2020 på 09:57 | Oppdatert 10/01/2020 på 10:06
@smskandsen

Landslagsassistent Per Joar Hansen sier at Ole Selnæs (25) må finne ut om han faktisk kan spille i «kinesisk OBOS» for å være god nok for landslaget.

  • I helgen kan du se Real Madrid mot Atletico i Supercopa de España - sikre deg tilgang her!

Med Bjørn Maars Johnsen til Sør-Koreanske Ulsan Hyundai, Ole Selnæs sitt nedrykk med Shenzhen og Tarik Elyounoussi på vei til Japan, havner stadig flere av landslagets betrodde menn i Asia. Lagerbäcks assistent, Per Joar Hansen, overvåker spillerne nøye gjennom hele året og mener de selv må gjøre seg opp et valg om de spiller på et godt nok nivå.

Fotball

Haaland slått av tre lagkamerater i årets spiller-kåring

FOR 16 MINUTT SIDAN

– Vi har snakket om det med dem. Vi bestemmer ikke hvilke klubber de går til. Det er jo deres valg. Det må være opp til dem å prestere i de klubbene. De er jo ikke uaktuelle for landslaget selv om de flytter til Asia, sier han til Eurosport.no.

Mest haster det kanskje for Ole Kristian Selnæs, som rykket ned på Shenzen. Nivå to i Kina er ikke all verdens nivå, innrømmer «Perry»

– Ole (Selnæs) også skjønner jo at når han rykker ned til kinesisk OBOS-liga, så er kanskje ikke det et bra nok nivå for han.

– Særlig han må gjøre et valg. Han må finne ut om det er et godt nok nivå til at han kan få utviklingen til å spille på landslaget, forteller assistenten, som understreker at spillerne selv er klar over innstillingen til landslagsledelsen og at de har jevnlig kontakt.

Les også: Blir Deilas assistent i New York

– Varierende nivå

Perry har selv vært i Asia og besøkt blant annet Selnæs. Da fikk han se en liga med et ekstremt høyt toppnivå og noen glimrende individualister. Men samtidig er det ulemper ved å spille der også.

– Ligaen er veldig ujevn. Det er mye gode individualister, men de er ikke like godt organisert som lag. Det er varierende i så måte.

Samtidig påpeker han at gode europeiske toppspillere har kombinert kunsten tidligere.

– Både Jose Fonte (Portugal) og Axel Witsel (Belgia) spilte på sine landslag mens de var i Kina.

Så kommer jo selvsagt ulempene ved reisevei også.

– Det er jo ikke ideelt at man reiser gjennom mange tidssoner og har såpass lang reisetid til samlinger.

Les også: Ut mot gamletreneren: – Noe jeg mislikte sterkt

Kun fokus mot Serbia-kampen

På spørsmål om hvordan landslagsledelsen griper tak i at stadig flere i troppen spiller i asiatisk fotball, er talen klar. Fokuset er kun på Serbia-kampen, så får man gjøre seg opp en mening etter det.

– Bjørn og Tarik blir verken noe bedre eller dårligere på de to månedene fram til Serbia.

– Vi vet jo hva alle tre kan. Det er jo ikke sånn at de glemmer hvordan de spiller hos oss selv om de er i Asia. Så må vi ta en vurdering etter mars, sier han.

26. mars møter Norge det serbiske laget på Ullevaal i Nations League-playoff. Ved seier i den kampen, er landslaget kun én seier unna EM-deltagelse i 2020.

Husker du denne?

Ler av Selnæs sitt Instagram-stikk: – Han må komme seg ut og bruke litt penger

00:00:35

Eliteserien

Haug om keeperduellen i Vålerenga: – Ingen ambisjon om å sitte på benken

FOR 35 MINUTT SIDAN
Fotball

Kjempesmell for Sørloth i gullkampen – Gulbrandsen mot seriemesterskap

FOR EIN TIME SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen