Populære sporter
All sport
Vis alt

Ut mot gamletreneren: – Noe jeg mislikte sterkt

Christine Skarstein Olsen

Publisert 08/01/2020 klokken 14:40 GMT+1

Fredrik Krogstad mener han var i tidenes form da Ifeanyi Mathew kom tilbake i sommer.

Fredrik Krogstad

Foto: Scanpix

Fredrik Krogstad hadde en god sesong for Lillestrøm, til tross for nedrykket, hvor han første del av sesongen spilte i den sentrale midtbaneposisjonen.
Men da Ifeanyi Mathew kom tilbake fra utlån hos tyrkiske Osmanlispor i slutten av juli og senere takket nei til et bud fra Rosenborg, ble Krogstad flyttet over til en kantrolle i laget.
Overfor Romerikes Blad sier han at det var trist at det ble som det ble, fordi han ikke er noen kantspiller.
– I fjor sommer var jeg i tidenes form, men så kom Mathew tilbake. Jeg legger ikke skjul på at det var noe jeg mislikte sterkt, og jeg skjønte med en gang han gikk inn døra hva det ville bety for meg. Det sa jeg både til (Jörgen) Lennartsson og Simon (Mesfin). Den frustrasjonen må de bare tåle. Ekstra bittert var det at det endte med nedrykk, sier Krogstad til avisen.
I Fotball Direkte i begynnelsen av oktober var Eurosports ekspert, Joacim Jonsson, kritisk til disponeringen av Krogstad.
– Krogstad blir jo flyttet litt inn og ut, men han er klart best sentralt mener jeg. Så kom Mathew og da kom denne problematikken. Men det var ingen problematikk for Mathew kunne spille kant, det varte i ca. en kamp og så ble Krogstad flyttet ut. Men jeg mener han er klart best sentralt og jeg synes vi får en helt annen dynamikk i laget.
– Krogstad flytter opp mye mer, det blir mye mer definerende roller og man får en bedre dynamikk i hele angrepsspillet i LSK. Han har også en enorm løpskraft, sa han og sendte et spørsmål videre til daværende LSK-trener Lennartsson som også gjestet studio.
– Hvorfor bruker man ikke og utvikler Krogstad enda mer og spiller han sentralt hele tiden?, spurte Jonsson.
Lennartsson svarte da:
– For det første så er ikke det egentlig hovedtemaet, spørsmålet er ikke om hvor en enkelt spiller skal spille, det er helheten. Hvordan kan vi bruke våre spillere på best mulig måte? Det var ingen som hadde forventet seg at Mathew var en spiller som vi skulle ha tilgjengelig i troppen fra sommeren, det kom jo som lyn fra klar himmel. Selvfølgelig er Mathew en veldig god spiller og da blir det interessant hvordan kan vi bruke spillerne våre på best mulig måte for helheten, ikke for at det skal passe noen enkeltspillere. Summen av helheten gjør at vi kan vinne mest mulig kamper, sa han og trakk inn både Mathew og Daniel Pedersen.
– Alt du sier om Fredrik Krogstad er jeg enig i, han er kanskje den spilleren i vår tropp som har tatt størst steg i år. Han har utviklet sitt pasningsspill og det er ikke så rart for han er en eksepsjonell profesjonell fotballspiller, la han til.
Se hele diskusjonen her:
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame