I februar i fjor fortalte Ronny Deila Eurosport om det tilfeldige møtet i meksikanske Cancun i desember året før. Vålerenga-treneren var på ferie, da han ble oppsøkt mann.
– Han kom bort på et kjøpesenter og spurte om jeg var Ronny Deila. Da måtte jeg si ja. Etter det ble vi kjent og var mye sammen, fortalte Deila.
Eliteserien
Få oversikt: Bekreftede overganger i Eliteserien 2020
29/06/2020 PÅ 14:14
Juarez hadde nemlig noen år i forkant vært i skotske Celtic, der Deila var trener fra 2014 til 2016. Slik gjenkjente han ham, og tok kontakt. Siden var de to familiene med hverandre i to-tre dager, og ble godt kjent, fortalte Deila.
Ikke lenge etterpå ble høyrebacken klar for spill i Vålerenga.
På banen gikk det så som så for veteranen, som også trøblet med skader. Det har en periode vært kjent at han ikke fortsetter på Intility.
Nå starter et nytt kapittel i eventyret. VG melder nemlig torsdag at Juarez legger opp, og blir «nummer to-assistent» under nordmannen i den amerikanske storbyen og New York City.
– Med så mange spansktalende spillere i stallen, så er det en fordel med en i trener-teamet som snakker spansk. Det er en av grunnene til at jeg tar med meg Juarez. Men også fordi han er en bra person og en god fotball-mann, sier Ronny Deila til VG.
31-åringen ble tidlig hentet til Barcelona, og har i tillegg til 39 landskamper for Mexico spilt for klubber som Celtic, Real Zaragoza og Monterrey, i tillegg til Vancouver Whitecaps i nettopp MLS.
Det er også kjent at han får med seg Nick Cushing, som har trent Manchester Citys kvinnelag, som assistent i MLS-klubben.
– Jeg er veldig glad for at Nick slutter seg til oss. Han har et utrolig rykte innen fotballen, og det han har oppnådd i Manchester er utrolig, sier Deila ifølge klubbens nettsider.
New York City sesongåpner i MLS med bortekamp mot Columbus Crew 1. mars.
Eliteserien
Ny strategi fra toppklubbene: Å starte Eliteserien med tomme tribuner mer aktuelt
14/04/2020 PÅ 13:15
Eliteserien
Spillerne: Enkel forklaring på Vikings rotasjonssuksess
14/04/2020 PÅ 10:03