NEW YORK (Eurosport.no): – En helt OK trekning, sier Casper Ruud til Eurosport.
Pappa og trener Christian Ruud legger til at Andrea Arnaboldi ikke er noen servekanon, og at Casper har gode muligheter til å få rytme i spillet sitt.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon: Casper Ruud feide Andrey Rublev av banen
19/11/2022 KLOKKEN 22:06
Arnaboldi er venstrehendt, 30 år og rangert som nummer 180 i verden, og møter Casper Ruud for første gang. Ruud er 42 plasser bedre enn italieneren på verdensrankingen, seedet som nummer 28 i kvalifiseringen, og slipper dermed å møte spillere som Jurgen Zopp, Felix Auger-Aliassime og Marcel Granollers på veien mot spill i hovedtablået.
– Arnaboldi har spilt bra i det siste, men ja, det er en OK trekning, sier Ruud senior.
Se intervju med Casper Ruud mandag. Saken fortsetter under videoen:

Finale i Polen

Ruuds første motstander i kvalifiseringen kommer til US Open med finalespill i en Challenger-turnering i Polen som siste resultat. Der ble det tap for franske Constant Lestienne (ATP 224), men i samme turnering slo han en spiller som spanske Adrian Menendes-Maceiras som er rangert som nummer 124 på verdensrankingen.
– Det er ingen grunn til å se svart på denne kvalifiseringen, trekningen kunne vært mye vanskeligere, sier Øivind Sørvald, videoanalytiker for Casper Ruud, idrettssjef i Tennisforbundet og Eurosports ekspert i US Open.
– Nå skal jeg bruke natten på å finstudere onsdagens motstander, så vi skal være godt forberedt, som vanlig når Casper spiller sin første kamp.

Optimistisk ekspert

Skulle Norges beste tennisspiller ta seg videre på onsdag, venter vinneren av oppgjøret mellom slovenske Blaz Rola og Australske Max Purcel, og i en eventuelt tredje og siste kvalifiseringskamp venter antagelig den på papiret tøffeste oppgaven.
Bolivianske Hugo Dellien er kanskje ikke et kjent tennisnavn i Norge, men han har to turneringsseire fra amerikanske harcourter tidligere i sesongen.
– Jeg mener likevel han er best på grus, slår Sørvald fast!
– Skulle Casper møte ham, er jeg optimist.
Sett denne videoen? Saken fortsetter under videoen:

Boksershorts-jakt på ventedagen

Nå blir det en ekstra ventedag i New York for team Ruud før alvoret begynner, men planene for den var klare allerede før trekningen.
– Ja, vi skal selvfølgelig trene. Vi kjører en økt på en til en og en halv time på formiddagen, og en ny økt på ettermiddagen, slår trener Christian Ruud fast.
– Og så må jeg ut og kjøpe boksershorts! Glemte å ta med meg ekstra undertøy hjemmefra, så her må det shoppes, ler Casper Ruud.
Det er foreløpig ikke klart når på onsdag Casper Ruud spiller sin kamp mot Andrea Arnaboldi, endelig tidspunkt kommer sannsynligvis natt til onsdag (norsk tid).
Se intervjuet med Casper Ruud søndag:
Laver Cup
Se høydepunktene: Casper Ruud seiret mot Jack Sock i Laver Cup
23/09/2022 KLOKKEN 19:32
Laver Cup
Ruud setter sammen den ultimate spilleren ut ifra «de fire store»: – Komplett pakke
23/09/2022 KLOKKEN 06:35