Marerittminutt senket Vålerenga: – Har aldri sett på maken

Oppdatert 14/04/2024 klokken 19:15 GMT+2

Vålerenga har ikke fått noen superstart på sin OBOS-sesong. Søndag røk Oslo-klubben på sitt første tap for sesongen.

Vålerenga-trener Geir Bakke.

Hold deg oppdatert på sport med Eurosport-appen. Last den ned i App Store og Google Play.
Vålerenga - Stabæk 1-3 (1-1)
Tabelltoppen i OBOS-ligaen sto på spill da Vålerenga tok imot Stabæk på Intility søndag. Begge lag sto på fire poeng før dagens toppoppgjør.
Men det var hjemmefansen som måtte gå slukøret hjem og gjestene fra Bærum kunne juble for de tre poengene til slutt.
Sist Oslo-klubben vant på hjemmebane, var 17. september over Aalesund. Siden den gang har de spilt sju kamper uten seier.
– Til de som har lagt den voodoo-forbannelsen over Intility: Det holder nå. De har fått nok nå. Nå har de hatt så mye uflaks på hjemmebanen sin at jeg aldri har sett på maken, sa Yaw Amankwah halvveis ut i omgangen i TV 2s FotballXtra-studio.

Forsvarstabbe

Allerede i det femte spilleminutt sprakk nullen for Vålerenga hjemme på Intility.
Vålerenga-spillerne klønet det til ordentlig for seg selv og Elias Hagen mistet ballen like utenfor egen 16-meter. Bassekou Diabate var sikker og sendte ballen mellom beina på Magnus Sjøeng i mål.
Geir Bakkes menn jagde utligningen og fem minutter før pause satt den. Etter en kort corner slo Henrik Bjørdal inn. Ballen fant pannebrasken til nysignering Mees Rijks som stanget inn sitt første seriemål for laget i kongeblått.

Marerittminutt

I starten av andreomgang var det Vålerenga som var nærmest scoring etter at Bjørdal headet i metallet i det 52. minutt.
Men bare noen få minutter senere var det en danske ved navn Kasper Pedersen som skulle senke hjemmelaget.
Først så stusset han 2-1 etter et flott hodestøt, bare et lite minutt senere dukket han opp igjen og sendte sjokkbølger gjennom Intility Arena.
– Det er så mot spillets gang som du får det. Forhekselsen på Intility lever videre, sa Amankwah.
Etter baklengsmålene var det Vålerenga som kjørte kampen i jakten på både en redusering og utligning. Stabæk var riktignok farlige på kontringene og kunne fort ha satt inn 4-1.
Vålerenga klarte aldri å skape de nødvendige sjansene for å få inn verken 2-3 eller 3-3, og røk på sitt første tap for sesongen.