• Se OBOS-ligaen på discovery+
Vegard Hansen er ferdig som Mjøndalen-trener. Spillerne ble informert om at Hansen fikk sparken på et lagmøte i garderoben tidligere torsdag.
Avgangen ble bekreftet på en pressekonferanse klubben holdt torsdag ettermiddag etter at Discovery erfarte det tidligere torsdag. Der var både Hansen, styreleder Trond Stabekk og kaptein Joackim Olsen Solberg til stede.
OBOS-ligaen
Optimismen tilbake hos storklubben: – Gnisten er tent igjen
19/09/2022 KLOKKEN 10:57
– Det tror jeg er en riktig avgjørelse. Det har vært en slitasje og resultatene har vært dårlige. Jeg har merket det de siste par årene, og i stadig økene grad i år. Vi har hatt en grusom rekke med resultater, sa Hansen som bekreftet at han ikke tar en annen rolle i klubben med det første.
– Nå går jeg inn i rollen som arbeidsledig. Jeg skal på Nav i morgen, fortsatte han og sa at den ledige rollen som sportssjef i klubben er uaktuell.
– Først og fremst er jeg veldig lei meg. Jeg synes det er forferdelig trist. Jeg synes det er vondt på veldig mange måter. Jeg synes det er vondt at vi ikke holdt oss i fjor og etablerte oss i Eliteserien, og så er jeg lei for at jeg ikke fikk mer ut av mannskapet vi har, sa Hansen.

Ekspertenes liste: Disse spillerne har imponert mest så langt i OBOS-ligaen

Holdt igjen tårene

– Vi synes det er trist og vi var sjokkerte. Det er en gruppe som har veldig stor lojalitet overfor Vegard. Vi var sjokkert og lei oss da vi fikk beskjeden, sa en tydelig preget Olsen Solberg, som slet med å holde tilbake tårene.
På spørsmål om hvordan det blir med et nytt trenerteam i Mjøndalen, måtte kapteinen ta seg en liten pause før han svarte:
– Det blir rart. Jeg har hatt Vegard siden 2008 og han har ikke bare vært en fotballtrener for meg. Det gjør det jo bare jævlig vondt. Han har vært viktig for min fotballkarriere og for meg som menneske. Han har gjort meg til den jeg er i dag. Det er en sorgens dag og det er veldig vondt.

Sjokkerende

Av flere kilder får Discovery opplyst at flere av spillerne var i sjokk da nyheten kom. Til tross for en rekke svake resultater i det siste hadde få trodd at det skulle gå til det skrittet at Hansen, som ble ansatt i 2006, skulle få sparken. Det var ventet at spillerne skulle ha en slags avslutning med Hansen torsdag kveld med grilling og annet, men det virker å ikke bli noe av.
Hansen spilte profesjonelt i en rekke klubber, deriblant Strømsgodset, Bristol City, Hønefoss og Mjøndalen, før han la opp i 2011. Da hadde han allerede trent bruntrøyene i fem år og tatt de fra 2. divisjon til 1. divisjon.
I 2014 rykket Mjøndalen opp til Eliteserien med Hansen som trener, før de rykket rett ned igjen året etter. Etter tre år i OBOS-ligaen ble det på ny opprykk til Eliteserien i 2018. I 2019 endte de på trygg grunn etter seier i siste seriekamp, mens det i 2020 ble kvalik, der de slo Sogndal 3-2 i den avgjørende kampen. I fjor ble det nedrykk igjen til OBOS-ligaen da de endte sist.

Assistent som tar over

Drammens Tidende erfarte at Kevin Nicol overtar som midlertidig hovedtrener. Det stemte.
Nicol kom til Norge i 2005 og spilte for Strømsgodset på lån, før han var tilbake foran 2007-sesongen. Han var i Haugesund fra 2007 til 2008, i Mjøndalen i 2009, Moss i 2010, Frigg i 2011, før han avsluttet karrieren i Asker fra 2012 til 2014.
I 2015 tok han over Asker som hovedtrener og trente klubben fra 2015 til 2019. I 2020 var han toppspillerutvikler i Mjøndalen, før han i forkant av 2021-sesongen ble klubbens assistenttrener. Under kampen mot Sogndal søndag kunne man tydelig se Nicol på sidelinjen for MIF, med Hansen stående ved innbytterbenken.

Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå

Grusom rekke

23. mai hadde Mjøndalen akkurat slått Sandnes Ulf 2-0 på Øster Hus Arena. Da sto de med sju seirer og en uavgjort på de første åtte kampene. MIF ledet da OBOS-ligaen med 22 poeng, to poeng foran Brann.
Spoler vi frem til 18. august er situasjonen en helt annen. Etter forrige ukes forsmedelige 0-4-tap for Sogndal er Mjøndalen nå nummer ti med 29 poeng. Etter den gode starten har alt gått feil vei for MIF, som på de siste tolv kampene har tapt ni, spilt to uavgjort og vunnet én, over dumpekandidat Grorud.
Med ti kamper igjen er det nå elleve poeng opp til direkte opprykk for Hansen og co.
I tur og orden har de, siden de slo Sandnes Ulf 2-0, tapt for Ranheim, Brann, Sogndal, Stabæk, Raufoss, Kongsvinger, Raufoss igjen, Ranheim igjen og Sogndal igjen. I tillegg har det blitt poengdeling mot Åsane og Start, samt 1-0-seier over sisteplasserte Grorud. Fem poeng på de siste tolv kampene er nest svakest av alle lag i OBOS-ligaen poengmessig.
Den svake rekken med resultater gjør at Hansen nå er ferdig som Mjøndalen-trener, ifølge Discoverys opplysninger.
OBOS-ligaen
Heggebø ute på ubestemt tid etter hjernerystelse
18/09/2022 KLOKKEN 11:38
OBOS-ligaen
Frisparkperle sørget for poengdeling på Nordre Åsen: – Gullfoten!
17/09/2022 KLOKKEN 15:55