Populære sporter
All sport
Vis alt

Uvær gir baneproblemer for Skeid – leter etter reservearena

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 16/08/2022 klokken 12:20 GMT+2

I takt med været har det blitt sure tider på Nordre Åsen for Skeid. Oslo-klubben våknet opp til en ikke fungerende bane og en oversvømt garderobe.

Skeid

Foto: Other Agency

– Vi må bruke kork og kokos istedenfor gummi på banen. Vi advarte kommunen at kork flyter når det regner. Det har flytt bort fra banen og inn i garderoben, sier Skeids daglig leder Daniel Holmeide Strand til NTB.
Klubblederen har lagt ut et klipp på Twitter hvor man kan se at hele garderoben har blitt fylt opp av kork som har tatt veien bort fra kunstgressbanen. Strand opplyser at korken har blitt gjort om til gjørme på grunn av regnet.
– Det er en risiko med for mye nedbør. I verste fall må banen stenges. Eneste løsning er å fjerne kork og kokos og bytte ut med gummi, sier han og fortsetter:
– Det er kommunen som eier banen og tvang oss til å bruke det. Vi protesterte. Nå krever det at Oslo kommune tar til vettet. Det handler bare om vilje fra politikerne.
Neste hjemmekamp for Skeid er mot KFUM Oslo 29. august. Skulle det regne i forkant av kampen, må de flytte til en annen kamparena.
– Vi må finne en reservearena som vi kan ha på «stand by» fremover, sier Strand og forteller at de rekker å bytte ut kork og kokos med gummi, dersom de får klarsignal av kommunen.
picture

Ekspertenes liste: Disse spillerne har imponert mest så langt i OBOS-ligaen

Kommunens svar

NTB har ikke lyktes i å komme i kontakt med Oslo kommune, men i juni svarte Omar Samy Gamal (SV) ved byråd for kultur, idrett og frivillighet følgende til Eurosport :
– Gummigranulat er et ekstremt stort miljøproblem, så her må fotballbanene endres for å kunne bekjempe denne problematikken. Vi samarbeider derfor med flere aktører og innfører nye løsninger for å erstatte gummien. Det har vært en utvikling i underlaget siden blant annet det ble brukt på Gjemselund, og vi ser også at det ikke nødvendigvis er selve innfyllet som er problemet, men det har også like mye med vedlikehold og driften av banene, spesielt da knyttet til vinteren her i Norge.
Sett denne?
picture

Spinnville scener på Consto Arena: – Har du sett på maken?!

Store problemer

Det er ikke første gang Skeid sliter med hjemmebanen sin. Før det nye gresset kom på plass før forrige sesong, hadde de en tre år lang floke med kommunen om Nordre Åsen.
– Det er fjerde sesong med problemer. Forrige banen ble ødelagt av entreprenøren til kommunen,. Det tok tre år å rydde opp i, sier Strand.
Skeid har ved flere anledninger måttet låne andres baner tidligere. I fjor måtte de spile flere kamper på Grorud da den nye kunstgressmatten ble lagt.
Skeid ligger på kvalifiseringsplass i 1.-divisjon med fem poeng opp til trygg grunn.
picture

Stort intervju: Suksesstreneren om Oslo-fotballen, opprykk og Eliteserie-interessen

Kritisk KFUM-trener

Dette sier KFUM-trener Jørgen Isnes:
– Det er først og fremst anleggsbiten som blir for dårlig for å kunne ta de neste stegene. Det henger litt sammen. Fasiliteter og infrastruktur er ekstremt viktig for å kunne ta de neste nivåene.
– Det er litt krise når man vet at KFUM, Skeid og Grorud i utgangspunktet ikke har anlegg til å spille i OBOS-ligaen, men at man har fått disp på flere områder. Det er for meg altfor svakt for Oslo sin del. Det er klart at det tar tid.
– KFUM har jobbet i 15 år for å få den stadion, som vi endelig har fått godkjent og spaden kan bli satt i jorda. Da tar det lang tid, men samtidig veldig gode muligheter for Skeid, KFUM og Grorud til å bygge videre på der vi er nå.
(©NTB/Eurosport)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame