Stang ut for både Start og Stabæk: – Et kjedelig resultat for begge

Oppdatert 19/06/2022 klokken 18:16 GMT+2

Med Jonatan Braut Brunes på benken fra start slet Start mot Stabæk. Tre stang- og tverrliggerskudd til tross - det ville seg ikke for Start i 0-0-oppgjøret.

Se høydepunktene fra Start - Stabæk!

Se OBOS-ligaen på discovery+
Start-Stabæk 0-0 (0-0)
Braut Brunes er OBOS-ligaens toppscorer med elleve mål på ni kamper og åpnet glitrende med hat trick og elleve mål på de sju første kampene, men hadde ikke scoret på de tre siste kampene før søndagens toppopppgjør.
Det oppgjøret startet han på benk grunnet et kraftig overtråkk på trening sist helg da han skulle blokkere et skudd.
Fem minutter før timen var passert kom Braut Brunes inn, til stor jubel fra de 4012 fremmøtte tilskuerne på Sør Arena. Likevel klarte ikke spissen å utføre det helt store mot et tett og kompakt Stabæk-lag, men det gjorde Alagie Sanyang.
Starts nummer 10 var en pest og en plage for Stabæk i den første omgangen og skjøt både i stolpen og tverrliggeren før det var spilt 15 minutter. Likevel var det han som ble ofret da Braut Brunes kom inn etter timen.

Tverrliggertreff på overtid

Stabæk var tafatte i den første omgangen, men skapte flere store muligheter i den andre omgangen. Fitim Azemi hadde centimeterne på feil side da han skjøt i stolpen kvarteret før full tid.
Og da headingen til Start-spiller Peter Reinhardsen gikk i tverrliggeren etter 97 minutter, som det siste som skjedde, ble det ikke mål for noen av lagene på Sør Arena.
– Det er irriterende å ikke score, men vi skal ikke bli så skuffet over dette. Vi spiller bra og det er mye vi skal ta med oss. I den situasjonen vi er i, er vi ikke fornøyde med ett poeng. Vi skal vinne denne kampen, sa Starts Oskar Fallenius etter kampen.

– Solide bakover

– Det var litt som forventet. Vi er litt under pari i 1. omgang, og vi vet at Start er et godt fotballag. Jeg synes ikke vi klarer å demme opp nok for det i 1. omgang, men det er fair nok med uavgjort. Vi er solide bakover og det er tøft å score mål på oss, selv om vi har litt marginer, sa Stabæks Fredrik Krogstad etter kampen.
– Vi har fokus på oss selv. Å holde nullen på bortebane er isolert sett bra, men det er disse kampene man må klare å vinne, så det er surt at vi ikke klarer å dra det i land, fortsatte Krogstad.
Eirik Kjønø mente kampen isolert sett ikke var mye å skryte av for Stabæk sin del.
– Vi tar med oss det poenget og nok en kamp uten å slippe inn, men prestasjonen er ikke bra nok. Vi må fortsette å utvikle spillet vårt, sånn at vi kan dominere mer. Men vi er på vei dit, og vi er veldig solide defensivt. Men Start var totalt sett best, og det er jeg ikke fornøyd med, sa treneren.

Sju kamper på rad uten å slippe inn

Poengdelingen gjør at Start nå har spilt fire kamper på rad uten å vinne, og i de tre siste har toppscorer Braut Brunes gått målløs av banen. Med bare tre poeng på de fire siste kampene, etter å ha plukket 13 på de første seks, begynner det å bli et godt stykke opp til tetlagene i OBOS-ligaen.
Start er nå nummer 7 med 16 poeng, mens Stabæk innehar 3. plassen med 19 poeng. De har ikke sluppet inn på sju kamper.
– Med det grunnlaget der skal det være mulig å ta veldig mange poeng, men vi må bli enda råere i angrepsspillet vårt. Vi er ikke rå nok der, sa Kjønø.

Stang og tverrligger

Start kom ut i 100 og hadde truffet både stolpe og tverrligger før kvarteret var unnagjort: Etter seks minutter fikk Alagie Sanyang en kjempemulighet da han skjøt i stolpen fra to-tre meter. Oskar Fallenius kom seg lekkert rundt på venstresiden før han slo inn i boks. Der ventet Sanyang, som stakk frem foten foran nesa på Marcus Sandberg. Uheldigvis for Start-angriperen gikk forsøket i stolpe og ut.
Og sju minutter senere var Sanyang igjen centimetere unna å sende Start i ledelsen. Den lynhurtige spissen spilte vegg med Eirik Schulze før Sanyang kom alene med Sandberg. Sanyang satte ballen forbi Sandberg, men denne gangen gikk ballen i tverrliggeren og ut.
Stabæk var helt ufarlige i åpningen og satte ikke Mark Jensen i Start-buret på ordentlig prøve før etter halvspilt 1. omgang, da Fitim Azemi headet like over. Like før pause var spissen igjen på farta med et hodestøt, men igjen gikk forsøket utenfor.
Dermed sto det 0-0 til pause i det som var en rimelig tafatt affære i Kristiansand.

Stabæk-dominans i 2. omgang

Timen var spilt da hele Sør Arena ropte på straffespark. Innbytter Braut Brunes og Fredrik Krogstad havnet i en løpsduell, og da ballen akkurat var innenfor 16-meteren, var det Krogstad som traff ballen et lite millisekund før Braut Brunes. Spissen gikk i bakken, men taklingen var god og det ble en corner som ble skuslet bort.
Fem minutter senere var gjestene i hvitt på farta igjen. Innbytter Herman Geelmuyden vant ballen høyt i banen og fant Edvardsen, som fikk skyte fra 16 meter. Forsøket gikk i Vito Wormgoor og ut til corner.
Den andre omgangen var halvspilt da Azemi brant nok en bra mulighet. Han skjøt fra nærmest død vinkel fra åtte-ni meter, men Jensen i Start-målet fikk noen fingertupper på forsøket fra spissen. Trenden var likevelstigende i den andre omgangen - Stabæk tok mer og mer over og var soleklart nærmest kampens første mål.
Et par minutter senere brant Azemi nok en stor mulighet. Litt ut av ingenting kom han alene med Jensen og fikk bra klem på avslutnigen fra 16-17 meter, men ballen sang i stolpen.
Men Start var ikke helt ufarlige de heller i 2. omgang. Start fikk frispark etter 80 minutter på 16 meter, men forsøket fra Fallstenius snek seg like utenfor lengste stolpe. Men da headingen til Reinhardsen ikke gikk innenfor stengene, endte det 0-0 på Sør Arena.