Ranheim - Brann (0-2) 0-4
I snødrevet i Ranheimsfjæra startet Branns kamp for å komme seg tilbake til Eliteserien, og det var ingen tvil om at det var gjestene fra Bergen som var det beste laget på kunstgresset i Trondheim. Etter storseieren var Eirik Horneland passe fornøyd.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
20 MINUTTER SIDEN
– Det var en rusten start, og så hjelper det å få den første scoringen og den like før pause. Så starter vi dårlig i starten av andre omgang og tar det derfra. Resultatet er fint, og jeg er veldig fornøyd med det vonde året vi har hatt - men vi går ydmykt videre. Det er bare den første kampen av tredve, sier Eirik Horneland nøkternt til Discovery etter kamp.
Se resten av intervjuet med Horneland her:

Horneland etter storseieren: – Masse nerver

Slik var kampen

Det var litt ta og føle på de første minuttene, men så startet Brann ballet etter et drøyt kvarter. Mathias Rasmussen kom seg fri inne i feltet. Spilte på tvers innenfor femmeteren, men der kom debutant Adrian Bartel inn og fikk ballen unna like foran Bård Finne.
Etter sjansen fikk Brann blod på tann - og kom til flere halvsjanser.
Og med det presset måtte det nesten bare skje noe. Sivert Heltne Nilsen ble spilt fri inne i 16-meteren omtrent hvor Rasmussen var fri et kvarter tidligere. Og på det knallharde innlegget til Brann-kapteinen dukket nettopp Mathias Rasmussen opp og pirket Brann i føringen med et skudd nede ved nærmeste stolpe.
Og det var på venstrekanten til Brann det skulle skje. Børsting og Kristiansen kombinerte fint gang på gang - og OBOS-debutant Sevald Andreassen hadde sin fulle hyre med å klare å blokkere innleggsforsøk fra Brann-duoen i minuttene etter scoringen.
Syv minutter før pause kom Kristiansen nok en gang nedover venstrekanten. Han slo inn mot Aune Heggebø - men ut kom også burvokter Magnus Lenes - og de to kolliderte, hvor Lenes fikk en skikkelig smell og ble liggende i lengre tid.

Stor keepertabbe

Etterhvert kom han seg på beina, men da gikk det fort fra vondt til verre. Keeperen spilte opp til Jakob Tromsdal, som returnerte pasningen i beina på sisteskansen. Så bommet Lenes helt og ballen trillet over linja bak ulykkesfuglen.

Se den elleville keepertabben som doblet Brann-ledelsen

Pausepraten klarte ikke å forhindre den negative trenden for Ranheim. Hjørnespark fra venstre. Skovgaard fikk stusset ballen videre, og så handser Tønne med armen langt over hodet. Klønete av veteranen.
Aune Heggebø stilte seg opp fra elleve meter og banket den sikkert til høyre for Lenes som gikk feil vei. 3-0 Brann!
LES OGSÅ: Det mest ukjente laget i Eliteserien: – Skapt en eksotisk oase
Etter scoringen roet det hele seg i fjæra. Brann kontrollerte det meste av banespillet, og selv om Ranheim kom på noen visitter rundt Branns felt, ble det ikke mer enn halvfarligheter.
Brann hadde uforskammet god kontroll, og koste seg ute på kunstgresset. Tolv minutter før slutt eksploderte det på ny. Mathias Rasmussen fikk ballen tjuefem meter fra mål. Lyngdølen satt fart, forserte to spillere før avslutningen kom - via ett Ranheim-bein og over til hjørnespark. Nære på ny for indreløperen.
Fem minutter før slutt kom Niklas Jensen Wassberg inn - og den bredden Brann har i troppen viste seg nyttig allerede fra start.
Svenn Crone chippet inn fra høyrebacken, inne foran mål dukket superinnbytter «Kniklas» opp og stanget inn Branns fjerde for kvelden og satt ett verdig punktum for den første serierunden i OBOS-ligaen.
En annen som kom inn og fikk vise seg var nyervervelsen Niklas Castro. Den tidligere AaFK-spilleren ble spilt fri på venstrekanten like før slutt, og forsøkte å lobbe over Lenes, men lobben gikk havnet oppe på nettaket.
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
I GÅR PÅ 18:46