Populære sporter
All sport
Vis alt

Sterk misnøye i Fredrikstad: – Interessen er på et bunnivå

Even Lübeck

Publisert 17/10/2022 klokken 10:05 GMT+2

Fredrikstad ser ut til å holde plassen i OBOS-ligaen, men tilskuerne uteblir og misnøyen er stor. Det er ikke godt nytt for den tradisjonsrike klubben.

Fredrikstad

Foto: NTB

  • Se OBOS-ligaoppgjøret mellom Stjørdals-Blink og Fredrikstad mandag klokken 18 på discovery+
Fredrikstad fikk en kjempestart på sesongen i OBOS-ligaen og fortsatte der de slapp i fjor - med playoff-plass og tap for KFUM på straffer i playoffen. Etter sju runder lå de på en 6. plass, men siden den gang har det meste gått nedover.
Faktumet etter 27 runder er en meget skuffende 12. plass med 29 poeng. De siste 20 rundene har de tatt fattige 18 poeng, som er tredje dårligst av alle lag i serien. Og med tre runder igjen kan de faktisk ende på kvalikplass om å holde seg i OBOS-ligaen, bare ett år etter at de var tre kamper unna å rykke opp til Eliteserien.
– De har en så god 2021-sesong, også følger man opp med det her denne sesongen. Det er smått utrolig. Det er helt uvirkelig og alarmerende at de kan ende opp med å spille i 2. divisjon neste år. FFK har flatt batteri, er den knallharde dommen fra Amund Lutnæs.
Hør hva Joakim Klæboe hadde å si etter tapet for Bryne sist mandag:
picture

Hør hva Joakim Klæboe hadde å si etter tapet mot Bryne: – Skuffer meg veldig

Kritisk kommentar i lokalavisa

I etterkant av den meget tamme hjemmekampen mot Bryne, hvor FFK-fansen forlot stadion lenge før kampslutt, skrev Fredriksstad Blad-journalist Erik Pedersen en kommentar med overskriften "Rydd opp, bytt ut, start på nytt". I kommentaren het det blant annet:
– Det blir mer og mer tydelig at det ikke hjelper med noen justeringer inn mot 2023. Det må ryddes og røskes opp ved roten på flere steder. For sportslig er FFK et lag i fryktelig utvikling.
Og:
– Når rundt 800 tilskuere – grovt telt – møter opp til kamp i OBOS-ligaen, så er noe alarmerende galt. Det er det laveste reelle tallet noen gang på en seriekamp på nye Fredrikstad Stadion. FFK har solgt cirka 2.500 sesongkort i år, og offisielt ble det 2.645 tilskuere. Men anslagsvis var det altså rundt 800 innenfor portene, kunne man grovt telle. Folk flest har mistet troen eller bare bryr seg ikke. Og menigheten, de som stiller opp uansett, blir bare færre og færre.
picture

Scorer fra 30 meter – sjekk drømmetreffet til FFK-profilen

Stor interesse

Pedersen forteller selv at han har fått mange tilbakemeldinger etter at kommentaren ble publisert.
– Det er mange som er fortvilet over de svake resultatene og ønsker å si seg enig i at noe må skje.
– Hva tenker du om det som skulle ha vært et rekordlavt oppmøte på matchen? Og hva tenker du om sesongen sett under ett?
– Jeg tenker at det er konsekvens av svake resultater over tid, og interessen er på et bunnivå nå. Sesongen under ett er meget svak og det er mange paralleller til nedrykksåret 2017, men jeg tror FFK beholder plassen. Årsaken er sammensatt, men for svake signeringer inn mot og i 2022 er åpenbart en faktor, og at trenerapparatet ikke har klart å utvikle FFK-stilen. FFK har blitt for lette å forsvare seg mot, har slitt spesielt mot defensivt orienterte lag, sier Pedersen.
Han mener det ikke finnes én enkel årsak som ansvaret for 2022 kan knagges på.
– Spillere har prestert svakere enn hva man kan forvente, trenerapparatet har ikke klart å snu trenden, sportslig ledelse har sviktet. Det er klubben som helhet som har sviktet.
picture

Bryne filleristet Fredrikstad

– Det er det verste som kan skje

Lutnæs mener det blir for tynt å si at den svake 2022-sesongen kommer av at de mistet Taofeek Ismaheel etter fjorårssesongen.
– Det går ikke. Det er alt for mange som leverer langt under pari. De har sviktet kollektivt som lag, og flere av profilene fra i fjor må stå frem. Thomas Drage har ikke vært den samme som han var i fjor. Ei heller Mads Nielsen. Og det at Henrik Kjelsrud har vært ute har også vært et stort tap.
– Hva tenker du om det rekordlave tilskuerantallet mot Bryne?
– Når folk slutter å komme på hjemmekampene til FFK har klubben et stort problem. Det er det verste som kan skje. FFK skal være noe Fredrikstads innbyggere skal være stolte av og klamre til sitt bryst, ikke nedprioritere når det er kamp. Da har man et kjempestort problem. Man må nesten slutte å kalle byen for fotballbyen Fredrikstad. Det er rett og slett trist for en så stor, ærverdig og fin klubb som FFK, sier Lutnæs.
– De klarer ikke få ut potensialet sitt. Under overgangsvinduet i sommer hentet de bare for fremtiden. I fotballsammenheng er det katastrofe. De brukte tre år på å komme seg opp, og nå skal man sløse bort all arbeid med å rykke ned igjen? Det går ikke.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame