Populære sporter
All sport
Vis alt

Prøvde å spille videre med avrevet menisk – nå ryker hele sesongen

Andreas Hopen

Oppdatert 24/03/2022 klokken 20:48 GMT+1

Etter å ha blitt benket de siste kampene forrige sesong skulle Emil Ødegaard slå tilbake denne sesongen, men nå er den over før det startet.

Emil Gundelach Ødegaard

Foto: NTB

I treningskampen mot Sarpsborg 08 tidlig i mars fikk KFUM Oslo-keeper Emil Gundelach Ødegaard en vridning i kneet. Den vridningen koster 22-åringen hele sesongen.
Det var tidlig i kampen mot Sarpsborg 08, hvor Eliteserie-laget vant 5-2, at «Kåffa»-keeper Emil Ødegaard kjente det smalt i kneet. Det tidligere LSK-talentet forsøkte å fortsette, men kjente fort at det ikke var mulig.
Mandag denne uken gikk 22-åringen under kniven for en nøye undersøkelse av kneet. Utfallet kunne være 6-8 uker på sidelinjen, men det kunne også bli et langt skadeopphold.
Etter operasjonen var beskjeden nedslående. Legene fant en revnet menisk, også omtalt som ruptur i menisken. Det betyr at Ødegaard mister hele sesongen.
– Jeg var inneforstått med at dette kunne skje, men det er selvfølgelig en tung beskjed å få, sier Ødegaard til Discovery.
22-åringen forsøkte å spille videre med skaden, men skjønte etterhvert at det ikke var mulig.
– Det gikk vel 2-3 minutter, men da skjedde det absolutt ingenting. Jeg stod bare på beina egentlig, før jeg måtte av, forklarer keeperen.
På tampen av fjorårssesongen mistet 22-åringen plassen sin mellom stengene hos KFUM Oslo. Da var han klar på én ting: 2022 skulle bli hans år.
– Etter å ha blitt benket på tampen der skulle jeg ta tilbake plassen og spille igjen. Da er det tungt, men det har skjedd, og da må jeg bare omstille meg å være klar for neste år, sier målvakten som nå har skiftet ut ball med krykker.

Ser etter forsterkninger

KFUM Oslo-trener Jørgen Isnes sier at det er synd for begge parter at den talentfulle burvokteren nå mister hele sesongen, og nå må Oslo-klubben på keeperjakt.
– Vi ønsker å ha tre keepere, og selv om 2003-modellen vår (Ådlandswik) har tatt store steg, vil vi ikke kaste han ut i potensielt 10-15 kamper om Brauti skulle bli skadet, sier Isnes en uke før overgangsvinduet stenger.
picture

Ståle Solbakkens midtstopperskole: Derfor er Stefan Strandberg bankers på laget

Etter en god fjorårssesong har interessen økt for kantspiller Bilal Njie. 23-åringen, som senket Brann i cupen, har bare kontrakt til sommeren, og Isnes er klar på at han kan forsvinne.
– Vi sover ikke i timen og forstår at det er interesse rundt Bilal, så vi ser hele tiden etter erstattere for de spillerne vi har som presterer, men vi gir ikke bort spillerne våre gratis heller, sier treneren før han fortsetter.
– Bilal har avslått bud fra 1-2 klubber, som agenten har uttalt i media. Det viser jo at han trives hos oss, fortsetter han.
En av klubbene som skal ha forhørt seg om Njie er HamKam. Det bekreftet sportssjef Espen Olsen overfor Hamar Arbeiderblad.
Med Njie i KFUM 1. April eller ei, så kan det bli bevegelse i markedet for KFUM sin del.
– Det kan fort skje at vi henter inn noe mer. Alt dreier seg om type, om vi har muligheter og skadesituasjon, avslutter Isnes.
Fredrik Brustad kom inn til KFUM Oslo før sesongen. Isnes forteller at han trolig mister serieåpningen, og tidligst er tilbake i midten av april. Også Jørgen Hammer har slitt med skade. Han er etter alt å dømme tilbake i trening neste uke - og da klar for seriestarten mot Grorud 3. april.
picture

Vil ikke legge Eriksen-saken død: – Så lenge vinduet er åpent, er det åpent

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame