Allerede før oppgjøret mot Ranheim fikk KFUM beskjed om at flyet de skulle ta fra Værnes til Oslo tirsdag morgen hadde blitt kansellert som følge av flyteknikerstreiken. Så ble de rundspilt av Ranheim og tapte 1-4, før de brukte mange timer på å finne alternativ transport hjem fra Trondheim.
Etter flere timers intens jobbing fikk de bestilt en buss som skal ta KFUM-troppen hjem fra Trondheim, i en sju-åtte timers bussreise.
OBOS-ligaen
Usikker på om Hansen er rett mann videre: – Styret må diskutere posisjonen hans
I GÅR PÅ 18:57
– Det viste seg å være være ekstremt krevende å finne alternativ transport. SAS sa tidlig at de ikke kunne ombooke oss til et annet fly, får det var jo ikke noe å booke oss til. Så måtte vi se etter både bil-, båt-, tog- og bussmuligheter hjem fra Trondheim, og etter å ha jobbet mange timer fant vi til slutt en buss, sier KFUMs daglige leder Thor-Erik Stenberg til Discovery.
Jørgen Isnes sitter på hotellet i Trondheim når Discovery ringer.
– Jeg tekner at folk har det verre. Det er mange som får feriene sine avlyst som følge av flykaoset. Vi får trent på hotellet, det er både svømmebasseng og treningssenter her. Vi får restituert ordentlig, før bussen kommer i 15-tiden. Vi flytter litt på treningen på onsdag før vi møter Sogndal i cupen på torsdag. Dette ordner vi på en fin måte, sier Isnes.
Les også:Avfeier keeperkrise i KFUM, men treneren innrømmer at det skaper hodebry

Mister trening

Opprinnelig skulle klubben overnattet på hotell og tatt et tidlig fly til Oslo, slik at de kunne trent på Ekeberg tirsdag ettermiddag. De planene har nå gått i vasken.
– Det er jo profesjonelle ledere og spillere, så stemningen er nok god. Men når man taper en kamp 1-4 og flyet går ikke, så er det jo litt mørkt, i hvert fall et par timer. Så tror jeg humøret er godt nå og at de får en hyggelig busstur hjemover, sier Stenberg.
Isnes forteller at kansellerte flyvningen også er utfordrende for KFUM 2, som spiller seriekamp i 4. divisjon mot Oldenborg tirsdag kveld.
– Vi jobber med å få flyttet den kampen, for vi får ikke mønstret det laget vi vil i den kampen. Det er fire som er igjen i Trondheim som opprinnelig skulle spilt kampen, så vi får se hva som skjer med det oppgjøret, sier treneren.

Kostbart

I tillegg er det ikke akkurat billig å gå for en nødløsning for dette, forteller Stenberg.
– Det koster oss en 40.000 kroner. For oss i KFUM, som har små budsjetter, jubler vi ikke akkurat over dette. Men vi er løsningsorienterte og kommer oss gjennom dette også, sier han og avslutter - med en humoristisk undertone:
– De har jo hatt en kort ferie, så en liten bussferie nå kan de jo ikke klage på!
OBOS-ligaen
Tredje strake tap – Mjøndalen ned på nedre halvdel
08/08/2022 PÅ 18:00
OBOS-ligaen
Brann har vært i møte med politiet etter masseslagsmålet
08/08/2022 PÅ 12:48