• Se OBOS-ligaoppgjøret mellom Ranheim og KFUM mandag kl 18 på discovery+
KFUM har tre målvakter i troppen med både Eliteserie- og OBOS-erfaring i Emil Gundelach Ødegaard, Jonas Brauti og Mats Viken. Ødegaard har 31 kamper på nest øverste nivå fordelt på Grorud, Stjørdals-Blink og KFUM, mens Brauti har to Eliteserie-kamper for Stabæk og 17 OBOS-kamper for KFUM. Viken har på sin side 45 kamper for Grorud på nivå to.
Nå er kun en av målvaktene tilgjengelig i uker fremover etter at Brauti fikk seg en smell i hoftekammen i oppgjøret mot Sandnes Ulf mandag.
OBOS-ligaen
Suksesstreneren forlenget
10 TIMER SIDEN
Det er Mats Viken, som har to sesonger (2020 og 2021) bak seg med OBOS-spill for Grorud. Men i KFUM har Viken enn så lenge denne sesongen kun stått to cupkamper, samt en halvtime mot Ulf etter at Brauti måtte forlate banen. Nå er det han trener Jørgen Isnes må sette sin lit til i ukene fremover.
– Vi stoler på de keeperne vi har. Mats har vært i en konkurransesituasjon med Brauti denne sesongen og vært bak Jonas i køen, men Mats har vært bra i treningsarbeidet sitt og i de kampene han har stått. Han var god mot Ullern og er en vi stoler på, sier Isnes til Discovery.
Skadesituasjonen har tidligere blitt omtalt av lokalavisen Dagsavisen.
Les også: Berisha tvilsom før lokaloppgjør

Ødegaard ute i mange måneder

Klubbens førstevalg i store deler av fjorårssesongen i Gundelach Ødegaard ble benket mot slutten av sesongen da Brauti ankom Ekeberg. Ødegaard skulle slå tilbake denne sesongen og prøvde å spille med en avrevet menisk, men det gikk - naturlig nok - ikke. Han blir ikke å se med det første, men kan rekke siste del av sesongen. Det er uansett flere måneder til.
Spørsmålet nå er hvor lenge Brauti blir ute. Han tok MR-bilde etter kampen mot Ulf mandag, men klubben venter fortsatt på svar.
– Hvis han er ute i mer enn et par uker, må vi hente inn en ny keeper. Vi håper å få svar på MR-bildene til Jonas fredag kveld eller mandag. Uansett er han ikke tilgjengelig de neste ukene. Det beste scenarioet er 3-4 uker ute, mens det verste er mange måneder.
Samtidig har de en fjerdekeeper i Jonathan Ådlandsvik, som er født i 2003. Han skal ut i ny jobb i høst og får ikke vært med fremover, men blir etter alt å dømme med på benken til KFUM de neste ukene.
Les også: Odd-duo klar for Sparta Rotterdam: - Det har vært en nervepirrende prosess

Isnes: Ingen keeperkrise

Likevel vil ikke Isnes si at de har en keeperkrise på gang.
– Nei, nei. Ingen keeperkrise. Vi har flere gode keepere i klubben og en god konkurransesituasjon, så det er positivt å være keeper i KFUM. I tillegg er vi foroverlente og er på ballen hvis Brauti blir ute lenge. Da har vi kandidater vi jobber med. Men at dette skaper hodebry, det gjør det jo.
Som Dagsavisen skriver er overgangsvinduet stengt, men det er lov å leie spillere som er under 23 år. Med andre ord henter eventuelt ikke KFUM inn en rutinert målvakt, hvis de må ut på shopping.
Før mandagens kamp mot Ranheim er KFUM nummer seks med 18 poeng etter de ti første kampene.
– Sett ut fra kampbildene er det fullt fortjent at vi ligger der vi gjør. Det var surt å miste 2-0-ledelsen mot Ulf, men ellers er jeg fornøyd. Vi har bare tapt mot Brann og Mjøndalen, som ligger helt øverst. Ellers har vi vært best i de andre kampene og vi er videre i cupen. Det er den beste poengmessige starten for KFUM i OBOS-ligaen noen sinne, så vi er veldig tilfredse.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Bohinen tar over Stabæk
14 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Ønsker trenerjobben i Stabæk: – Hadde passet perfekt for meg
15 TIMER SIDEN