Brann-Fredrikstad 3-0 (1-0)
Brann skulle vise seg å bli for sterke for Fredrikstad lørdag ettermiddag. Etter en kamp hvor de styrte stort sett hele tiden, så endte det til slutt med en solid seier. FFK hadde også store muligheter, men i motsetning til Brann klarte de ikke å sette den i nettet.
OBOS-ligaen
Avfeier keeperkrise i KFUM etter ny skade, men: – Det skaper hodebry
I GÅR PÅ 15:57
– Det er viktig. Vi har fått seks poeng på de to siste, og det er ekstremt viktig, sa Niklas Castro til Eurosport etter kampen.
Også ekspert Tor Ule Skullerud syntes at Brann var det soleklart beste laget lørdag.
– FFK var egentlig aldri i nærheten.

Billig straffe?

Det var Brann som kom best i gang på Brann Stadion lørdag kveld. I den første halvdelen av første omgang kunne det se ut som at Fredrikstad-spillerne ikke hang med i svingene når de rødkledde satt på turboen. Bortelaget kom derimot mer og mer med utover.
FFK hadde sine muligheter. Litt over halvveis ut i første omgang fikk Thomas Drage servert et særdeles nydelig innlegg fra høyre. Dessverre fikk han aldri ordentlig trøkk i skuddet, og Brann-keeperen hadde full kontroll.
Ikke altfor lenge etterpå yppet bortelaget seg nok en gang. Solberg fikk et innlegg fra venstre, men skuddet gikk like til side fra mål.
Og i det 41. minutt smalt det endelig. Brann fikk det som kunne se ut som et billig straffespark. Fra straffemerket var Sivert Heltne Nilsen iskald, og satt ballen kontrollert til venstre i målet. Keeper gikk andre vei.
– Det var ikke all verden av kontakt, sa Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud om situasjonen.
Heller ikke spillerne var sikre på om det var straffe. Både Sivert Heltne Nilsen og Ayoub Aleesami klarte ikke å gi et svar på om de syntes det var straffe.
– Jeg føler jeg er først på den. Men det er svært vanskelig å si, sa Aleesami i pauseintervjuet.

Tiki taka

Også andre omgang startet likt som første. Igjen var det Brann som styrte spillet, og jaktet en scoring nummer to. Og jammen fikk de ikke det til slutt.
I det 67. minutt viste bergenserne fotball på ekstremt høyt nivå. Etter tiki taka i Fredrikstad sin boks, endte ballen til slutt opp hos Mathias Rasmussen, som satt ballen kontant i høyre hjørne.
– Kan ikke si noe annet enn at det er fortjent. For en scoring av Brann, sa ekspert Skullerud etter scoringen.
Det stoppet heller ikke der. Også Niklas Castro ville være med på festen. Et kvrater før slutt driblet han seg inn fra venstre, og kunne avslutte nydelig ned i høyre hjørne. Keeper hadde aldri en sjanse på skuddet.
De siste 15 minuttene var det også Brann som styrte. men det holdt med tre mål for bergenserne.
En av målscorerne, Mathias Rasmussen, sier at Brann Stadion skal være vanskelig å komme til.
– Det er vårt fort og alle lag skal få det vanskelig her. Vi har masse mål i det laget her.
OBOS-ligaen
Krisen forverret for OBOS-klubb – alle spillerne kan gå gratis
22/06/2022 PÅ 13:52
OBOS-ligaen
Kritisk til kommunens kokos-tiltak: – Et eksperiment på toppfotballen
21/06/2022 PÅ 13:30