Populære sporter
All sport
Vis alt

Er utdannet politimann og har landskamper for Færøyene – Mikkjal Thomassen er Fredrikstads nye trener

Even Lübeck

Oppdatert 01/11/2022 klokken 12:32 GMT+1

Fredrikstad har fått ny trener fra Færøyene.

Fredrikstad

Foto: NTB

Mikkjal Thomassen er Fredrikstad sin nye trener. Det bekreftet klubben på en pressekonferanse tirsdag formiddag. Han har skrevet under på en treårsavtale med laget fra Plankebyen.
– Tusen takk. Takk for den tillit som er vist. En spennende tid for meg. Først og fremst er jeg opptatt av å utvikle mennesker. Jeg hadde kontrakt til 2025 med Klaksvik. Men kom det en riktig match, så fikk jeg lov til å skifte fra min klubb. Jeg har fått andre henvendelser, men dette føltes som et prosjekt som var spennende, sier Thomassen på pressekonferansen og fortsetter:
– Jeg har forsøkt å sette meg inn i klubben. Jeg har hørt mye bra om klubben og byen. Dette er et sted der de ønsker å lykkes. Jeg har et et ønske om å utvikle mennesker. Vi skal rykke opp i norsk fotball. Det er vår ambisjon, sier Thomassen.
– Han var et klart førstevalg. Særdeles dyktig, kunnskapsrik og med stor arbeidskapasitet. Vi har rett og slett blitt mektig imponert over vår nye trener i de samtalene vi har hatt. Han er av et kaliber vi ikke har vært borte i før. I møtene våre har han egentlig blåst oss litt av banen, sier FFKs sportssjef Joacim Heier på pressekonferansen.

– Gir oss arbeidsro

Discovery vet at flere av FFK-spillerne reagerte på at lokalavisen Fredriksstad Blad hadde sak ute før spillerne selv visste noe.
– Vi var ute etter en erfaren og trygg leder. Han setter høye krav til seg selv og omgivelsene. En drivkraft. Det har vært en intensiv og grundig prosess for å finne den rette kandidaten. Han skal løfte det sportslige produktet for 2023. At vi lander en trener så tidlig gir oss arbeidsro, sier FFK-leder Jostein Lunde om den nye FFK-treneren.
Mannen fra Færøyene er mest kjent for årene i Klaksvik, der han har gjort stor suksess. Han tok over laget i 2015 etter å ha trent B36 Torshavn fra 2009 til 2013, og Thomassen har tatt Klasvik fra å være en middelhavsfarer i den færøyske ligaen til å bli et av ligaens absolutte beste lag de siste årene. Med Thomassen bak spakene vant klubben serien i 2019, 2020 og 2021, i tillegg til å bli nummer to i 2016 og 2017.
I 2020 vant klubben den færøyske supercupen for første gang, og i september samme år ble Klaksvik den første klubben fra Færøyene til å kvalifisere seg til europaspill. Dessverre for klubben tapte de 1-3 for Dundalk i den siste og avgjørende kampen til å komme seg til Europa League. I den kampen scoret Ole Erik Midtskogen, som hadde Thomassen som trener da spissen var i klubben i 2020.
picture

Se høydepunktene: Selvmål senket Kongsvinger mot Fredrikstad

Tror på god match

Midtskogen er full av lovord om Thomassen. Ved siden av å være fotballtrener har Mikkjal Thomassen jobbet 14 år i politiet i hjemlandet.
– Jeg tror FFK gjør en kjempebra signering. At han har vært i Færøyene så lenge uten å bli snappa opp er litt rart, for han har hatt ekstreme resultater. Det er en kjempeflink trener og en veldig fin fyr og faglig veldig sterk, sier Midtskogen.
– Han er ekstrem på å jobbe med hver enkelt spiller. Han legger sjela si i det. Sett utenfra er FFK en stor klubb, så det passer nok ham godt. Han er ekstremt profesjonell og setter høye krav til spillere og klubb for at alt skal være optimalt og best mulig. Han legger ingenting i mellom. Han kommer nok til å være veldig på spillerne at de skal være i toppform hele tiden. De kommer nok til å få trent nok fremover, sier han videre og ler.

Fått ros

I juli i år tapte de 3-4 sammenlagt i den første Champions League-kvalifiseringen mot Bodø/Glimt, men imponerte stort på hjemmebane og vant 3-1.
– En veldig, veldig, veldig dårlig prestasjon av oss. All honnør til dem. Vi tar med oss at dersom man bare vil nok, mot et lag som ikke vil nok er det meste mulig i fotball, sa Ulrik Saltnes til klubbens nettsider etter kampen.
– Han er en meget dedikert fyr som trener laget knallhardt. De bruker mye tid på analyse og er meget godt forberedt på sine motstandere. Han var på besøk hos oss i en uke, jeg mener det må ha vært i 2019-sesongen, sa Kjetil Knutsen til Avisa Nordland i forbindelse med Champions League-kvaliken.
Det ble ikke europaspill for Klaksvik denne sesongen heller, etter exit i andre runde i Conference League-kvaliken mot FC Ballkani fra Kosovo i starten av august.
Thomassen var også en habil fotballspiller i sin tid. Han spilte for B36 Torshavn, B68 Toftir og EB/Streymur fra 1994 tli 2008, og fikk fra 1997 til 2008 13 landskamper for Færøyene.

Snakket med Knutsen

Selv hadde den færøyske treneren en prat med Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen før han takket ja.
– Kjetil ringte meg for noen dager siden. Vi fikk en snakk. Han var veldig, veldig positiv rundt denne klubben, og mente at dette kunne man få til dersom man jobbet godt, sa Thomassen.
Han vil samtidig ikke trekke paralleller mellom seg selv og suksesstreneren i Bodø.
– Jeg vil ikke sammenlike meg med Kjetil. Han er ekstraordinært dyktig, sa Thomassen.
Joakim Klæboe har ledet Fredrikstad den siste tiden etter at Bjørn Johansen fikk sparken i september. Johansen ble ansatt i FFK i 2018 som assistent for Per-Mathias Høgmo. I 2019 tok han over som hovedtrener.
Fredrikstad endte på tiendeplass i årets 1. divisjon.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame