Populære sporter
All sport
Vis alt

Bekreftet: Grorud-spiss klar for Tromsø: – Utrolig stort for meg

Even Lübeck

Oppdatert 25/07/2022 klokken 15:45 GMT+2

Discovery meldte tidligere denne uken at Elias Aarflot var på vei til Tromsø. Nå har spissen skrevet under på en avtale ut 2025 med TIL.

Grorud da de møtte Lillestrøm i 2021 i cupkamp.

Foto: NTB

Elias Aarflot har bøttet inn mål for Grorud 2 i 3. divisjon og står med 14 mål på 13 seriekamper. Nå er 18-åringen klar for Tromsø og blir spilleklar fra 1. august. Avtalen strekker seg ut 2025. Tromsø bekreftet senere overgangen på sine hjemmesider.
– Jeg gleder meg veldig. Jeg er ydmyk, det er en stor ære å komme til en så stor klubb. Jeg skal blø for drakta og bare kjøre på. Det er en unik mulighet for meg, sier Aarflot til Discovery.
Tromsø-trener Gaute Helstrup er fornøyd med å ha den unge spissen på plass i laget.
– Han er en ung, sulten spiller som har tatt store steg det siste året. Spennende profil som matcher godt med oss. Vi gleder oss veldig til å bli kjent med han og få han inn i gruppa, sier Helstrup til Discovery.
Spissen fikk bare vært på banen i tre seriekamper denne sesongen for Grorud - seks minutter mot Åsane, fire minutter mot Stjørdals-Blink og fem minutter og Sandnes Ulf. I tillegg fikk han fått spilletid i cupkampene mot Follo og Ull/Kisa.
Aarflot valgte å ikke signere proffkontrakt med Grorud, selv om klubben var interesserte i det. Når man ikke har A-lagskontrakt kan man kun få spilletid i tre seriekamper før en eventuell kontrakt må bli signert. Sist lørdag uttalte spissen at han var i tenkeboksen om veien videre, og nå er han altså klar for Tromsø.
– Inntrykket er at jeg skal være i A-lagstroppen og være med og bidra. Det kommer til å ta tid til å tilpasse seg tempo og spillestil, men jeg tror jeg skal klare å ta nivået. Jeg vil spille meg inn på laget. Det er det som er målet. Det kommer til å ta tid, men jeg er tålmodig. Jeg vil etablere seg som en god spiller, sier Aarflot.
Han har tidligere spilt i Stabæk, Lyn, Korsvoll og Fornebu. I Fornebu spilte han med spillere som William Bjeglerud (Grorud), Kristian Torgersen (tidligere Stabæk), Christos Zafeiris (Haugesund) og Jonas Therkelsen (Strømsgodset).
Om tiden i Grorud sier han:
– Det har vært en veldig fin reise. Jeg har hatt veldig god utvikling i Grorud. Jeg hadde ikke vært der jeg er nå uten tiden i Grorud og kommer til å følge dem fremover. Jeg håper virkelig de klarer seg.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame