• Følg Åsane og Gamst i OBOS-ligaen på discovery+
Det melder klubben på en pressekonferanse. Bergensavisen erfarte nyheten tidligere tirsdag, før bekreftelsen kom på ettermiddagen. Mannen fra Vadsø har signert en kontrakt ut 2022.
– Åsane er en klubb som har kommet seg veldig de siste årene, de har fått et fantastisk anlegg og er et lag som spiller en morsom fotball, sier 40-åringen til BA.
OBOS-ligaen
NISO reagerer på Blink-uttalelser: – Mest dramatiske i norsk fotballs historie
14 TIMER SIDEN
Sportssjef Kåre Ingebrigtsen kjenner Gamst Pedersen fra før fra tiden som trener i Rosenborg. Fra 2014 til 2016 spilte han under trønderens ledelse, hvor han scoret tre mål for klubben.
– Han er en av de mest seriøse fotballspillerne jeg har møtt, en kar som trener hardt og tar ekstremt godt vare på kroppen sin. Og han spiller i en posisjon der vi ønsket å forsterke oss, forklarer sportssjefen til klubben.

Veteran

Pedersen har 83 landskamper for Norge og anses som en legende i den tidligere Premier League-klubben Blackburn med nesten 300 kamper. Gamsten ble særlig kjent på balløya for sine spektakulære frispark.
De to siste sesongene har midtbanemannen spilt for Alta på nivå tre i norsk fotball. Nå blir det ett nivå opp for den evigunge vadsøværingen.
I 2016 returnerte han til Tromsø, hvor han spilte ut 2019-sesongen. I TIL-drakta ble det totalt 43 scoringer på 191 kamper. I Alta bøttet han inn mål i fjor, med 19 på 38 serie- og kvalifiseringskamper.

Tredje signering for dagen

Tirsdag lanserte Åsane også at Kristoffer Nesse Stephensen (30) og Henrik Hjerde Ødemark (19) har signert for klubben. Førstnevnte har tidligere en fortid i Åsane.
– Jeg setter stor pris på at jeg får muligheten til å vise at jeg er tilbake på mitt gamle nivå etter to sesonger uten å spille, sier Stephensen til klubbens hjemmeside.
Sportssjef Ingebrigtsen understreker viktigheten Gamst vil ha for de unge spillerne.
– De kan lære kolossalt mye av å spille og trene med en så erfaren spiller. Gamsten kommer til å dele av sin enorme erfaring for at våre beste ungdommer skal klare å ta det neste steget, sier han og legger til:
– Hans fremtreden på feltet og i garderoben vil være positiv for alle og gi ambisiøse, men uferdige, spillere nødvendige referanser, påpeker sportssjefen.
OBOS-ligaen
Kostbart flykaos for KFUM etter stortap: – Jubler ikke akkurat over dette
EN DAG SIDEN
OBOS-ligaen
Tverrliggeren hindret Bryne-seier mot Blink
I GÅR PÅ 18:46