Populære sporter
All sport
Vis alt

Stabæk-kaptein Yaw Amankwah legger opp

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 08/03/2022 klokken 15:28 GMT+1

Yaw Amankwah (34) har fått beskjed fra legene om at det ikke er en god idé å fortsette fotballkarrieren. Dermed legger bautaen fotballskoene på hylla.

Yaw-Ihle Amankwah

Foto: NTB

– Det ser dessverre ut som at jeg er nødt til å gi meg med fotball, sier Amankwah til stabak.no og henviser til at legene har rådført han om å ikke fortsette med fotballen etter operasjonen han har foretatt i nakken.
Yaw Amankwah kom gratis til Stabæk etter to og et halvt år i den danske klubben Hobro. Vestledningen har tidligere spilt for Brann, Sandefjord, Tønsberg, Alta og Fana i Norge.
– Fotballen er på mange måter som et mikrokosmos av livet, med høye topper og dype daler. Alt sammen er ting jeg ser tilbake på med glede. I løpet av en lang karriere i en tøff bransje, så har jeg aldri gått på akkord med mine verdier. Jeg føler at jeg sjekker ut av gamet som aktiv spiller med hevet hode, fortsetter han.
– Jeg ser veldig mørkt på fotballfremtiden, men ser veldig lyst på fremtiden generelt.
Amankwah tok over kapteinsbindet i Stabæk da Andreas Hanche-Olsen ble solgt til belgiske Gent høsten 2020.
Stabæk ønsker også å takke kapteinen for årene i klubben.
«Yaw, takk for din innsats som en kompromissløs midtstopper i Stabæk. Du har gitt av deg selv og stått frem både på og utenfor banen. Gratulerer med en flott karriere som fotballspiller - så gleder vi oss til å følge fortsettelsen utenfor banen, om det blir i et TV-studio, på et forskerrom eller et helt annet sted», skriver de.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame