Populære sporter
All sport
Vis alt

Assistkongen i OBOS-ligaen langtidsskadd: – En av ligaens beste spillere

Andreas Hopen

Oppdatert 08/07/2022 klokken 18:20 GMT+2

Ingen har flere målgivende enn Oskar Fallenius i årets OBOS-liga. Nå mister midtbanespilleren flere måneder med fotball.

Oskar Fallenius

Foto: NTB

Ti minutter før pause i torsdagens kamp mellom Start og Brann gikk Oskar Fallenius ned for telling, hva som skjedde med 20-åringen er vanskelig å si, men Start opplyser selv om at svensken er ute av spill i opp til tre måneder.
I den nevnte pressemeldingen skriver Start at det er Brøndby, som Fallenius er leid ut fra, som skal ta seg av rehabiliteringen. Ingen har flere målgivende (7) enn Fallenius i OBOS-ligaen, og sammen med Jonathan Braut Brunes har den lysluggede duoen vært fryktinngytende for motstandernes forsvar.
Er Fallenius ute i tre måneder er han tidligst tilbake til Starts bortekamp mot Skeid 9. oktober. Det vil i så fall si at Fallenus mister tretten kamper for det formsvake OBOS-laget som etter tretten spilte kamper ligger på en åttendeplass med én kamp mer spilt enn Raufoss på plassen bak. Discoverys kommentator og OBOS-ekspert Amund Lutnæs mener det er et stort tap for klubben.
– Start er veldig avhengig av enkeltspillere, og Fallenius er en av de desidert viktigste spillerne deres, så dette er veldig dårlige nyheter for Start, sier Lutnæs
Det var Fædrelandsvennen som omtalte saken først. Til dem er sportssjef Magni Fannberg klar på at Start nå må jakte en erstatter.
– Vi er skuffet. Samtidig er han her kun på et lån, så vi har sett over alternativer. Det er vanskelig å erstatte Fallenius og hans kvaliteter, men vi er på utkikk etter spillere i de posisjonene. Det vi gjør framover nå, skal være langsiktig, fastslår han til lokalavisen.

Tror ikke på interne alternativer

Start-trener Sindre Tjelmeland håper skaden kan føre til at flere spillere plukker opp hansken.
– Nå kom jo Mathias Grundetjern inn sist. Så har vi Cameron Cresswell og Jon-Helge Tveita som også kan spille der. Det er flere som kan gå inn og gjøre en god jobb, svarer Tjelmeland til avisen.
Amund Lutnæs tror ikke Fallenius kan erstattes internt.
– Det ville overraske meg veldig, jeg vil tro at Start må ut på overgangsmarkedet her, for han har vært en av de beste spillerne i OBOS-ligaen så langt. Det er ikke noen Start kan erstatte internt.
Overgangsvinduet i Norge åpner 1. august. Frem til den tid skal Start møte KFUM Oslo, Sandnes Ulf, Mjøndalen og Fredrikstad.
– Det er ikke noen lett rekke med kamper før overgangsvinduet åpner. Vanskelige kamper mot lag rundt dem på tabellen, og flere av dem ønsker å spille kvalik til Eliteserien, fortsetter Lutnæs.
Men likevel vil ikke kommentatoren avskrive Starts kvalikmuligheter helt enda.
– Den praten må vi nesten konkludere med etter overgangsvinduet er lukket igjen, for det kan skje så mye frem til den gang. Mister de Braut Brunes, og Fallenius ute kanskje hele sesongen så ser det ikke bra ut, avslutter kommentatoren.
Fallenius sin låneavtale går ut etter sesongen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame