Start - Åsane 1-1
Sindre Tjelmeland har lært sine triks av både Morten Røssland og Kjetil Knutsen etter tiden som assistent i Åsane over flere sesonger. Den nåværende Start-treneren var blant annet med på å rykke opp med bergensklubben i 2019, før han noen måneder senere ble presentert som hovedtrener for Ull/Kisa.
OBOS-ligaen
KFUM-spiller hentes inn i U21-troppen: – Det er utrolig stort
25/09/2022 KLOKKEN 14:55
Etter et halvt år på Jessheim var Tjelmelands tid i Ull/Kisa over, for 19. juni 2021 ble den famøse overgangen til Start en realitet.
Lørdag var Morten Røssland og resten av Åsane på plass i Kristiansand for å bryne seg på den tidligere assistenten.
Saken fortsetter under videoen.

Ser tilbake på tabelltipsene: – Bommer jo totalt!

Forlenget fryktelig hjemmerekke

Sindre Tjelmeland og Start fikk seg en opptur mot Raufoss på onsdag, og mot Start åpnet sørlandslaget solid på eget kunstgress.
Etter 35 minutter raget Henrik Robstad høyest i feltet på en dødball og skallet inn Starts ledermål.
– Start har blitt et ordentlig dødballag, sa Discoverys fotballekspert Amund Lutnæs like etter at Robstad sendte Start i føringen.
Men Start fortsetter å være Start denne sesongen. Sørlendingene ligger helt sist på hjemmetabellen denne sesongen, for med kun åtte poeng på 20 spilte kamper før oppgjøret mot Åsane, kan Start vise til en helt fryktelig statistikk på eget kunstgress.
Femten minutter før slutt headet Håkon Lorentzen inn 1-1-scoringen til Åsane, noe som også ble sluttresultatet i Kristiansand.
– Nok en gang viser Start at de er langt under pari. Start er fortsatt nede i sumpa, sa Lutnæs etter kampen.
– Det er en spøkelsesarena. Det er ingen som bryr seg om Start. Det er en likgyldighet i Kristiansand, og de har en lang, lang vei tilbake, supplerte Joacim Jonsson.
Sett dette vanvittige selvmålet? Saken fortetter under videoen.

Sjekk dette utrolige selvmålet: – Har du sett noe verre?

– Ligaens beste spiller

Et annet lag som også så ut til å bite bra fra seg denne runden var Fredrikstad, som jaget tre nye poeng i toppsjiktet. Med tre poeng over Raufoss i Plankebyen kunne Bjørn «Bummen» Johansens gutter virkelig puste Lars Arne Nilsen og Kjetil Rekdal i nakken i toppen.
Mot Start i forrige helg slo FFK til med en solid 6-2-seier, der Riki Alba blant annet scoret hat trick for de rødhvite. Mot Raufoss var Alba på farten igjen, og etter en drøy halvtime spilt var det nettopp alba som sørget for FFK-ledelse.
Det var derimot en annen spiller som skapte jubel og glede i Fotball Direkte: OBOS-ligaen-studioet. Tidligere Skeid-spiller Taofeek Ismaheel herjet tidvis med gjengen i gult, og leverte blant annet en strålende målgivende til Alba på 1-0.
– Ismaheel er ligaens beste spiller. Han ser ut som en million der ute, utbrøt Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson.
– Han hadde gått inn på hvilket som helst lag i Eliteserien. Rett og slett stekhet, fortsatte han.
Ledelsen holdt derimot ikke helt ut, for etter en times spilt i gamle Østfold fylke sendte Sivert Westerlund bortelaget tilbake i kampen, og også her endte det med ett poeng til hvert av lagene.
Saken fortetter under videoen.

Lurer motstanderen: – Sjanseløs oppførsel

Se alle resultatene fra lørdagens OBOS-ligakamper her:
Start - Åsane 1-1
KFUM - Stjørdals-Blink 1-0
Ranheim - Strømmen 5-2
Sandnes Ulf - Bryne 2-0
Sogndal - Jerv 1-1
Ull/Kisa - Grorud 1-2
Fredrikstad - Raufoss 1-1
OBOS-ligaen
Varsler intern evaluering: – Samarbeidet har ikke fungert optimalt
24/09/2022 KLOKKEN 16:50
OBOS-ligaen
Jakter flere rekorder: – Får prøve å lage historie
20/09/2022 KLOKKEN 14:59