Mandag ble Joey Hardarson sparket som Start-trener. Samme dag fikk spillerne i Ull/Kisa beskjed om at deres trener, Sindre Tjelmeland, var i forhandlinger med Start. Nå erfarer Discovery at Start-investor, og venn av Tjelmeland, Kjetil Aasen har hatt tilgang til Ull/Kisas analyseverktøy gjennom Sindre Tjelmeland. Det bekrefter daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu.
– Det stemmer at en av investorene har hatt tilgang til våre systemer. Det er uheldig, for å si det mildt, sier Aalbu til Discovery.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
16/05/2022 PÅ 21:53
Han fant ut at Aasen har hatt tilgang i systemene torsdag, da Aalbu skulle fjerne Tjelmeland fra verktøyet, da han er på vei til å bli hovedtrener for IK Start.
– Det gikk en kule varmt hos meg da jeg fant det ut, og jeg har vært i rød sone siden, sier Aalbu en halvtime før Ull/Kisa møter Start på Sparebanken Sør Arena.
Gjennom analyseverktøyet til Ull/Kisa skal Aasen hatt tilgang til å studere Ull/Kisas treninger.
– Det irriterer meg, for dett virker som at det har vært mer prat i kulissene lengre enn jeg har visst om. Det virker som at han har brukt dette for å posisjonere seg overfor Start-eierne, fortsetter Aalbu.
Start tar fredag i mot Ull/Kisa. Tjelmeland er enda ikke offentliggjort som Start-trener, og er dermed ikke innvolvert i kampen. Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik "Myggen" Mykland leder IK Start, mens Arild Sundgot leder Ull/Kisa.
Aalbu har vært klar over at Sindre Tjelmeland og Start-investor Kjetil Aasen har hatt en god relasjon, det har han sett på som uproblematisk, frem til han oppdaget at eieren hadde tilgang til klubbens systemer.
– Dette er noe jeg burde vært informert om. Det er vanskelig for oss å ikke trekke konklusjonene om at dette har vært en måte å posisjonere seg over tid, sier Ull/Kisas daglige leder som ikke vet hvor lenge Aasen har hatt tilgang til systemene.
Han mener dette er et svik mot klubben.
– Ja, for skulle dette bli gjort ryddig, burde jeg og resten av teamet blitt informert, sier han videre.
Aalbu har ikke konfrontert Tjelmeland med dette, han har faktisk ikke snakket med treneren, som foreløpig er ansatt i Ull/Kisa på to døgn.
Aalbu er klar på at dialogen med styret i IK Start har vært forbilledlig.
– Dialogen med Andreas Nielsen og klubbstyret i IK Start har vært eksemplarisk, det er ikke noe å si på det, sier Aalbu.
Er Tjelmeland velkommen tilbake til Ull/Kisa på et senere tidspunkt?
– Da er ikke jeg daglig leder i Ull/Kisa, sier Aalbu klart.
Discovery har forsøkt å få tak i styreleder i IK Start Andreas Nielsen, Start En Drøm-investor Kjetil Aasen og nåværende Ull/Kisa-trener Sindre Tjelmeland uten hell.
Discovery-ekspert Petter Bø Tosterud er klar i sin dom rundt delingen av analyseverktøyet.
– I mitt hode høres det veldig illojalt ut. Hvis man gir en annen klubb informasjon om sin egen klubb, sier Tosterud.
Han er enig med Aalbu om at det høres ut som at Tjelmeland har gjort dette for å styrke sitt kandidatur i IK Start.
– Han vil antagelig ha lagt inn aksjer hos Kjetil Aasen ved å vise ferdighetene han besitter, fortsetter Tosterud.
Før kampen, som man kan se på discovery+, er Aas klar på at de er forbanna på treneren som er på vei til Start.
– Det er en gjeng skuffa spillere, en gjen forbanna spillere. At han forlater etter fem kamper synes vi er illojalt, sier Ull/Kisa-kaptein Christian Aas til Discovery.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
16/05/2022 PÅ 21:52
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
16/05/2022 PÅ 21:52