Aalesund - HamKam 1-1 (1-1)
HamKam kunne få en luke på hele ni poeng ved seier mot opprykkskonkurrent Aalesund søndag ettermiddag, men i stedet måtte Kjetil Rekdals menn ta til takke med ett poeng i et jevnspilt oppgjør.
OBOS-ligaen
Barmen mister trolig store deler av sesonginnspurten
4 TIMER SIDEN
Etter kampen sa HamKam-treneren at de ble for feige i andre omgang:
– Vi spiller for å vinne. Det må vi ikke glemme. Vi kan ikke bli for feige og tenke på ett og ett poeng. Muligheten var der, men vi klarte ikke ta den. Samtidig kan du være strålende fornøyd med ett poeng her. Nå har vi 49 poeng, det er åtte kamper igjen. Vi må vinne en del kamper for å gå opp, men vi har en fin avstand til de tre andre lagene etter den kampen her, sa Rekdal til Discovery.
– Vi utligner hverandre. Vi greier ikke å bryte dem ned, og de greier ikke å bryte oss ned. Vi får 1-0, men så kommer de tilbake. Etter det er det stillingskrig. Det er ignen som har lyst til å tape. Det kan vi leve med, selv om vi gjerne skulle slått dem, sa AaFK-trener Lars Arne Nilsen.
Poengdelingen gjør at HamKam beholder forspranget på seks poeng ned til Aalesund. Sunnmøringene ligger på andreplass, poenget foran Jerv.
Saken fortsetter under videoen.

Lehne Olsen om landslaget: – Jeg tar telefonen om den ringer

Assistkongen leverte igjen

Emil Sildnes fikk den første ordentlige sjansen i kampen. Etter en svak klarering av Quint Jansen, fikk venstrevingen avslutte fra skrått hold, men AaFK-keeper Michael Lansing gjorde en solid redning.
Det var imidlertid AaFK som var det førende laget i første omgang, og etter halvtimen spilt var de nære å få scoringen sin.
Simen Bolkan Nordli slo hardt inn fra kanten og Nicholas Hagen ga en farlig retur. Torbjørn Kallevåg sto klar for å pirke inn ballen, men HamKam-forsvaret fikk klarert akkurat i tide.
Men bare tre minutter senere kom scoringen. Bolkan Nordli slo et frispark inn i boksen og Erlend Segberg headet ballen i mål med et fantastisk hodestøt fra 13-14 meter.

Kjapp utligning

Ledelsen varte imidlertid under ti minutter. David Fällmans klarering gikk rett i Kristian Eriksen, før ballen spratt videre til Jonas Enkerud. Han takket og bukket og satte inn 1-1 fra kort hold. Det var spissens 12. mål for sesongen.
– Vi ligger relativt bra, men vi må passe på de diagonale ved Barmen og være litt tøffere. Så må vi ta litt bedre vare på de sjansene og kontringene offensivt, sa målscorer Enkerud til Discovery i pausen.
– Det er to jevne lag som har bra trøkk i seg. Det er surt at vi ikke klarer å holde på ledelsen når vi først har den, sa Segberg.
Saken fortsetter under videoen.

Jensen etter seier med ti mann: – En heroisk innsats

Ropte etter straffe

HamKam avsluttet første omgang på en flott måte, og de holdt på å få en drømmestart etter hvilen da både Enkerud og Eriksen kom til gigantiske sjanser.
Først headet Enkerud i stolpen. Ballen spratt videre til Eriksen, men midtbanespilleren skjøt utenfor fra 4-5 meter.
Mot slutten av kampen virket begge lag tålelig fornøyd med ett poeng.
Utenom et par rop etter straffe av Sigurd Haugen på grunn av holding i feltet, skjedde det ikke altfor mye i sluttminuttene. Dermed ble det 1-1.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Aalesund tapte terreng i opprykkskampen
24/10/2021 PÅ 19:13
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: 12 kamper uten tap for HamKam
24/10/2021 PÅ 19:13