• Følg kveldens Eliteserie-runde med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på ESN og discovery+
På Østlandet, der fire av seks Eliteserie-kamper skal spilles søndag, har det mer eller mindre regnet kontinuerlig gjennon hele denne uken. Det siste døgnet har vannmengdene eskalert, og i natt åpnet himmelen seg.
Dette kan få konsekvenser for kveldens kamper, men seksjonsleder i NFF for turnering og arrangmenent Rune Pedersen understreker at det er et stort «kan» .
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Mye regn og vann, men vi har foreløpig ikke fått noen signaler på at det blir noen avlysninger, sier Pedersen til Discovery, som samtidig ikke kan utelukke noe enda.
NFF-lederen forklarer at dommeren har siste ord ved en eventuell avlysning.
– Når banene ikke stenges av baneier, som ikke har blitt gjort noe sted, så er det dommerens oppgave å vurdere beskaffenheten av banen i forkant av kampen. Det er avholdes også et kampmøte noen timer tidligere, og her kan første indikasjon komme på en eventuell avlysning, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Her får keeperen direkte rødt kort: – Katastrofal feilvurdering

Nadderud utsatt

Mjøndalen, Odd, Stabæk og Vålerenga er de fire østlandslagene som spiller hjemmekamper søndag kveld. Av disse klubbene er det kun Stabæk som spiller kampene sine på gress, og Pedersen legger ikke skjul på at Nadderud er mest utsatt.
– Ja, det er den. Samtidig er Nadderud en veldig god gressmatte, så all erfaring tilsier at det blir kamp. Lagene er allerede inne i et tett kampprogram, i tillegg til at Bodø/Glimt - som møter Stabæk – er inne i e-cupspill, så det ville vært svært uheldig om kampen ikke skulle gå som planlagt.
– Men igjen, vi har foreløpig ikke fått noen signaler på at det blir noen avlysninger, understreker Rune Pedersen.
Arrangementsansvarlig i Stabæk Kjetil Ekeli sier til Discovery at banen har sett bra ut.
– Det er vanskelig å si noe om det nå, og vi gjør ingenting med det før dommer og delegat kommer på plass. Banen har sett bra ut de siste dagene. Vi tror at kampen kommer til å spilles, eller rettere sagt: Kampen skal spilles, sier en tydelig og optimistisk Ekeli, som informerer om at det skal være en baneinspeksjon klokken 14:30.
  • Følg kveldens Eliteserie-runde med Fotball Direkte fra klokken 17:00 på ESN og
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Prosjekt overlevelse: Åpner alle dører og triller terning på sesongen

– Lettere å vedlikeholde kunstgressbaner

Nadderud er godt drenert, men mer utsatt enn kunstgressbanene til de andre hjemmelagene søndag.
– Jeg var på plass på Sarpsborg stadion i går (Sarpsborg 08 - Lillestrøm, journ.anm), der det under kampen var fint vær, men det hadde regnet ganske mye i forkant. Det var det derimot lite tegn til, så det er ikke noe tvil om at det er lettere å vedlikeholde en kunstgressbane enn en gressbane.
Mjøndalen møter Brann i det som er en svært viktig kamp i bunnstriden. Daglig leder i MIF Berenike Munthe Wulfsberg forteller at det ikke er noe som tyder på avlysning på Consto Arena.
– Alt tilsier at det blir kamp. Sånn som det ser ut nå, så ser det greit ut. Det har plaska godt ned det siste døgnet, men vi har ikke noe overvann nå. Det blir opp til dommerne å avgjøre, men her ser det ut til at det blir kamp, sier Wulfsberg til Discovery.
Så du målet til Thomas Lehne Olsen mot Sarpsborg 08?

Vanvittig soloprestasjon av Lehne Olsen: – For en sesong han har!

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51