22 seire, tre uavgjort og null tap. 69 poeng på 25 kamper. 79 scorede mål og elleve innslupne.
Det er den brutale og nærmest utenkelige fasiten for Brann i årets utgave av OBOS-ligaen før de fem siste kampene.
OBOS-ligaen
Overtok lån med opsjon i høst – nå gjør klubben overgangen permanent
30/11/2022 KLOKKEN 12:58
Og selv om opprykket er sikret, dundrer Brann-lokomotivet videre. Fredrik Pallesen Knudsen er ikke i tvil om hva spillerne motiveres av i sesonginnspurten.
– Det er å slå alle rekorder som er, så får vi prøve å lage historie, sier midtstopperen til Discovery.
Ikke overraskende er det flere rekorder som står for fall før sesongens fem siste kamper. Aalesund har poengrekorden i divisjonen fra 2019-sesongen. Da endte de med 79 poeng.
Brann har 15 poeng igjen å spille om. Med andre ord vil Brann tangere poengrekorden dersom de gir fra seg fem poeng (ett tap og ett uavgjortresultat), mens med fire tapte poeng (to uavgjort) vil Brann ta rekorden for seg selv.
Dersom Brann unngår tap på tampen, vil de også bli det første laget som går gjennom en hel OBOS-ligasesong uten nederlag. AaFK tapte én kamp i 2019-sesongen. Det var mot Raufoss, da Ikhsan Fandi sørget for 1-2-tap tre minutter før fulltid.
Det er også lave odds for at Brann vil ta over scoringsrekorden. Bodø/Glimt scoret 83 mål da de rykket opp i 2017, men som nevnt står Brann allerede med 79. Dermed vil ett mål i snitt de siste fem kampene være nok til å ta rekorden.

Vil skrive seg inn i historiebøkene

– Det er ikke dumt å ha muligheten til å skrive seg inn i historiebøkene. Det er OBOS-ligaen, men vi har noe å være stolt over dersom vi klarer det, så hvorfor ikke?
Det sier Mathias Rasmussen om rekordjakten. Han legger til at det ikke er et alternativ for dem å stoppe opp, selv om både opprykk og seriemesterskap er sikret.
Brann-trener Eirik Horneland har gitt klart uttrykk for at de skal avslutte med stil, og han kommer ikke til å senke på kravene, skal vi tro Rasmussen.
– Det kommer aldri å si stopp derfra. Det er viktig at vi skjønner at det er dette som må til skal vi vinne hver kamp. Det er viktig å trene på de rette tingene.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Kommer med Rekdal-stikk: – Syntes jeg var veldig moden da jeg betalte lønnen hans

Nøkkelspiller

Mathias Rasmussen har vært blant de aller heteste Brann-spillerne denne sesongen. Midtbanespilleren har for alvor funnet sin plass i Brann-laget denne sesongen. Fra sin indreløperrolle har han funnet veien til nettmaskene hele 14 ganger. Det gjør han til toppscorer i divisjonen.
– Jeg er litt sjokkert selv, men vi spiller vanvittig bra. Veldig mange på banen har gode relasjoner mellom hverandre.
– Jeg har fått flere sjanser, og så har jeg vært enda mer klinisk. Jeg hadde en del avslutninger i Eliteserien jeg bommet på, men ikke i nærheten av like mange. Denne sesongen har jeg spilt fast, spilt hele tiden og trent godt, fortsetter Rasmussen.
Han får også skryt av lagkamerat Pallesen Knudsen.
– Han har fått et eller annet for seg om at han skal bli toppscorer. Han scorer masse på trening også, og det passer ham fint å komme fra dypt i banen og angripe. Han har en fantastisk fot, så all honnør til han.
Men det er ikke bare offensivt det har vært imponerende av Brann den siste tiden. De suverene seriemesterne har også holdt nullen de siste seks kampene.
– Vi forsvarer oss langt unna eget mål. Vi kveler motstanderne før de kommer til sjanser.
– Jeg synes vi totalt sett leverer gode kamper. Det er ikke bare vi bak der som skal ha honnør for det. Det er totalen av hele laget og måten vi forsvarer oss på som lag som gjør at vi ikke slipper inn mål, utdyper Pallesen Knudsen.
Sett denne?

Ble hyllet i avskjeden med klubben: – Vemodig

OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
28/11/2022 KLOKKEN 15:03
OBOS-ligaen
Hansen klar for ny trenerjobb: – «Gærneste» i norsk fotball
24/11/2022 KLOKKEN 11:23