Populære sporter
All sport
Vis alt

Suksesstreneren gir seg etter sesongen: – Klubbens desidert viktigste person

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 15/09/2022 klokken 12:02 GMT+2

Torsdag formiddag skal Christian Johnsen ha gitt beskjed om at han ikke blir med OBOS-ligaklubben Raufoss videre etter sesongen.

Raufoss-trener Christian Johnsen og Geir Bakke

Foto: NTB

Raufoss-treneren bekrefter til Oppland Arbeiderblad at han gir seg som trener i klubben når årets sesong er ferdigspilt.

– Etter en lengre tids prosess har jeg kommet fram til at jeg slutter som trener for Raufoss Fotball etter denne sesongen. Det har vært vanskelig å gi slipp – all den tid dette har vært «min» klubb. Men jeg kjenner det er riktig for min del nå, skriver han i en sms til avisen.
Onsdag hadde fortalte han Oppland Arbeiderblad at han var villig til å forlenge kontrakten sin dersom forutsetningene lå til rette, men dagen etter kom altså kontrabeskjeden.
Han skal ha gitt beksjed til spillergruppen på torsdagens trening at han gir seg etter sesongen.
– Christian Johnsen har vært klubbens desidert viktigste person de siste årene. Han har tatt de opp fra 2. Divisjon til å bli en stabil OBOS-ligaklubb fra et bittelite område som Raufoss er, sier Discoverys fotballekspert Amund Isaksen Lutnæs.
Discovery har vært i kontakt med Christian Johnsen. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han har gjort til Oppland Arbeiderblad på nåværende tidspunkt.

Fem gode år

Johnsen har ledet Raufoss siden 2017. Han rykket opp med klubben i hans andre sesong som hovedtrener. For øyeblikket ligger de på en 8. plass i OBOS-ligaen, men har slitt voldsomt den siste tiden. Klubben har tapt fire av sine siste fem ligakamper og er nå fem poeng unna den siste kvalikplassen til Eliteserien.
Under Christian Johnsens periode har Raufoss også slitt med økonomiske problemer. Denne sesongen var de i fare for å bli slått konkurs, men har overlevd etter å ha fått blant annet en lånegaranti av kommunen.
Nå befinner klubben seg i gul sone, og vil med det beholde klubblisensen.
– Johnsen har vært enorm på spillerlogistikk og utvikling, ikke minst har han fått masse rutine fra toppfotballen. Men når du har en klubb som klemmer inn bremsen hele tiden, så blir det frustrerende, påpeker Lutnæs.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Får latterkrampe etter Hansen-hyllest: – Det kommer noen tårer her

– Et veldig riktig navn

Christian Johnsen føyer seg inn i rekken av OBOS-ligatrenere som enten har fått sparken eller bestemt seg for å forlate posten ved sesongslutt. Kongsvinger-trener Eirik Mæland befinner seg i samme situasjon som Johnsen, mens både Grorud, Stabæk, Mjøndalen og Fredrikstad har alle sparket treneren som startet i sjefsstolen ved sesongstart.
Den siste som forsvant var FFK-trener Bjørn «Bummen» Johansen. Joakim Klæboe har tatt over hovedansvaret og vil lede klubben ut 2022-sesongen, men Lutnæs lanserer den nåværende Raufoss-treneren som en mulig erstatter fra og med neste år.
– Jeg vil tro at Christian Johnsen står på blokka til Joacim Heier (sportssjef) i Fredrikstad. Noe annet kan jeg virkelig ikke forstå. Han er garantert med i diskusjonen inn mot neste år.
– For en klubb som Fredrikstad synes jeg Christian Johnsen høres ut som et veldig riktig navn. Da får de en knakende flink fotballtrener som er god på treningsfeltet, men de får kanskje ikke den største profilen sett utenfra, legger Lutnæs til.
picture

Se høydepunktene: Stabæk-seier hjemme mot Raufoss

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame