Marerittminutter for Fredrikstad – tapte terreng i opprykkskampen

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 30/09/2021 klokken 08:47 GMT+2

Fem grusomme minutter i bortekmapen mot Stjørdals-Blink ga Fredrikstad sitt håp om direkte opprykk til Eliteserien en real trøkk.

FFK-trener Bjørn Johansen

Det var ble dramatisk i midtukekampen mellom Stjørdals-Blink og Fredrikstad på Sandskogan.
De to aktørene kjemper i hver sin ende av tabellen, men det var laget i bunn som stakk av med alle tre poengene.
Det stod pause til uavgjort, men fem minutter etter sidebyttet stod det 2-0 på måltavlen og bortelaget var redusert til ti mann.
Hjemmelaget fikk en drømmeåpning på de siste 45. Sondre Stokke brukte 35 sekunder på å sette dagens første scoring og en ny kalddusj ventet bortelaget tre minutter senere. Runar Hauge var på vei igjennom, men ble felt av Håvard Huser Åsheim. Forsvarsspilleren fikk marsjordre, og like etterpå skulle Stjørdals-Blink få sin andre scoring.
I kjølvannet av det påfølgende frisparket ble det fullstendig kaos i FFK-forsvaret. Til slutt banket Fredrik Vinje inn dagens andre fra skrått hold.
Fredrikstad klarte aldri å heve seg etter de fem forferdelige åpningsminuttene av den andre omgangen. Istedenfor kronet Stjørdals-Blink en strålende kveld på Sandskogan med deres tredje scoring for kvelden etter 87 minutter. Johann Hoseth Kosberg utnyttet en FFK-keeper på halvdistanse og satte spikeren i kista.
FFK trodde de hadde fått seg en trøstescoring på overtid, men dommer annullerte scoringen for offside. Tre poeng ble igjen i Stjørdal.

Se høydepunktene: Stjørdals-Blink med sterk seier mot FFK

AaFK gikk mot tap – Barmen ville det annerledes

Resultatet er en gavepakke for de andre lagene som jakter opprykk. Jerv var et av lagene som spilte samtidig som Fredrikstad. De møtte Aalesund til toppkamp hjemme på Levermyr. Lagene lå på 2. og 3. plass på tabellen før runden.
FK Jerv gikk mot seier og ledet 2-0 til pause, men Kristoffer Barmen ville ha med seg noe tilbake til Ålesund. Nysigneringen scoret to ganger og reddet ett poeng for tangotrøyene. Dermed beholder AaFK 2. plassen. Jerv forblir ett poeng bak, mens Aalesund fortsatt ikke har tapt siden 18. juni.
For Aalesund venter nye tøffe oppgaver i de kommende rundene. Sunnmøringene har HamKam, Sogndal og Ranheim i de neste tre kampene.
Fredrikstad har nå fire poeng til 2. plassen som gir direkte opprykk.
Serieleder HamKam møter Sandnes Ulf klokken 20:00.

Se høydepunktene: Barmen reddet poeng for Aalesund

Livsviktige poeng til hjemmelaget

For Stjørdals-Blink, kan de tre poengene vise seg å være livsviktige i kampen om fornyet OBOS-kontrakt ettersom at lagene bak også tok poeng i den 21. serierunden. Onsdag tok Grorud tre poeng, mens tabelljumbo Strømmen berget et sent uavgjort.
Før runden lå Stjørdals-Blink på 14. plass, som ved sesongslutt gir kvalifiseringsspill for å beholde plassen. Etter seieren i dag passerte de Ull/Kisa, som sliter voldsomt for øyeblikket. Laget fra Jessheim gikk på sitt sjette strake tap borte mot Bryne.

Se høydepunktene: Ull/Kisa i trøbbel etter tap for Bryne