• Se Stabæk mot Grorud mandag 16. mai klokken 18 på discovery+
– Det blir spesielt, jeg må innrømme det. Jeg vet nok ikke helt hvordan det blir før jeg står der og ser Grorud på andre halvdel. Det begynner å bli en liten stund siden jeg var i Grorud, så nå føler jeg meg veldig som en Stabæk-mann, sier Stabæks nåværende hovedtrener og tidligere Grorud-trener Eirik Kjønø til Discovery.
Kjønø ble bildet på eventyrhistorien i Grorud, da han som første trener noensinne tok et lag fra Groruddalen opp til nest øverste nivå i 2019. Kjønø hadde hovedansvaret i klubben fra 2017 fram til han ble hentet inn som Stabæks nye assistenttrener vinteren i 2021.
OBOS-ligaen
Samlet spillergruppe sier nei til minstelønn
29/06/2022 PÅ 12:02
Etter at Jan Jönsson fikk sparken i fjor sommer, tok Kjønø over som hovedtrener i bærumsklubben. Etter fjorårets nedrykk fra Eliteserien betyr det at sørlendingen skal lede laget sitt mot gamleklubben.
Mandag kveld er første gang han får mulighet til å måle krefter mot sin tidligere arbeidsgiver.
– Det første jeg så etter var de kampene her. Det blir enda mer spesielt å dra til Grorud i september. Jeg gleder meg til å se alle igjen, og så blir det selvfølgelig spesielt å spille mot dem. Men det er et tidspunkt i sesongen der det er viktig å ta tre poeng, forteller den 31 år gamle Stabæk-treneren.

Kongsvinger feide over Raufoss på utskjelt kunstgressbane

Kompisduell

Selv om det meste er likt i Grorud som det var under Eirik Kjønø, er det en liten endring. Johan Gjønnes Nilsen, som var en del av trenerteamet til Kjønø, har nå fått hovedansvaret i klubben. Dermed er det duket for en duell mellom to gode kamerater på sidelinjen.
– Det blir gøy. Jeg sa til Dagsavisen at det som blir kjipt dersom vi skulle tape er gliset til Johan etter kampen. Da blir det vanskelig å besøke Grorud på lang tid, så det er den største motivasjonen for å ta tre poeng, ler sørlendingen.
Da Eirik Kjønø var hovedtrener i Grorud, var det en tradisjon å overraske med ny taktikk og kampplan mot topplagene, men 31-åringen forventer det «samme gamle» når klubben fra Oslo øst tar turen vestover på mandag.
– De kommer til å ligge lavt med en femmer bak og spille på resultat. La det være 0-0 så lenge som mulig, drøye tid og gjøre oss frustrerte. Det er det jeg tipper Johan henter fram fra verktøykassen sin, sier Kjønø med et glimt i øyet.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Spiss inn som keeper etter hodeløst rødt kort: – Sånn kan du ikke oppføre deg!

Tror Kjønø frykter Grorud

Det kan virke for at Stabæk-treneren har et poeng, for det er lite som tyder på at Johan Gjønnes Nilsen har planer om å gi Stabæk en komfortabel reise gjennom 90 minutter på gresset i Bærum.
Og at Eirik Kjønø gleder seg til kampen, tror Grorud-treneren ingenting på.
– Alt han har uttalt siste uka handler om frykt fra hans side. Han frykter kampen og han frykter oss, og vi har en plan om å ødelegge fotballens festdag for Stabæks del, er Gjønnes Nilsens tydelige budskap.
Til tross for at Grorud-treneren tror kameraten skjelver før mandagens kamp, deler han oppfatningen av at det kommer til å bli en spesiell opplevelse.
– Vi jobbet tett sammen i fire år og har diskutert uendelig mye fotball sammen. Det å skulle stå på hver vår benk blir rart og spesielt, samtidig som jeg gleder meg voldsomt.
Med fire år sammen, kjenner trenerne hverandres styrker og svakheter. Planen fra begges side er klar, men til slutt er det spillerne på banen som avgjør, poengterer Gjønnes Nilsen.
– Vi vet hva den andre helst vil, og så handler det om hvem som klarer å påvirke det som skjer på banen best. Kampen spilles dog ikke på sidelinjen, kampen spilles på banen.
Grorud-treneren legger til:
– Det er første gang vi får lov til å spille en ordentlig kamp på 16. mai, og det er både stort og kult for oss.

– Full kontroll

Gjønnes Nilsen peker ut Stabæk som storfavoritter før kampen, men legger ikke skjul på at et nederlag mot kompisen vil svi litt ekstra også for ham.
– Eirik burde jo vinne den kampen her, for Stabæk bør slå oss, men personlig så vil det gjøre vondt.
– Vi har ingenting å tape i denne kampen. Presset ligger på Stabæk. De skal rykke opp, og da må du slå Grorud på hjemmebane, understreker Grorud-treneren.
Eirik Kjønø sier til Discovery at han forventer å se Gjønnes Nilsen luskende i buskene rundt Nadderud dagen før dagen.
– Jeg trenger ikke å reise helt til Nadderud for å vite hva Eirik holder på med. Det har jeg full kontroll på, svarer Gjønnes Nilsen lattermildt, før han legger til:
– Jeg tror jeg har bedre kontroll på hva Eirik gjør enn hva han har på det vi gjør. Jeg har vært hans assistent og vært med på hans tanker i større grad enn hva han har vært med på mine.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Får kommentatorene til å bryte ut i latter: – Den er kruttsterk!

Latt seg imponere

Med en mer seriøs tone, legger ikke Eirik Kjønø skjul på at han har latt seg imponere over hva klubben har gjort etter han dro videre til Stabæk. 31-åringen skryter av hvordan klubben har vokst i adminstrasjonen og i akademiet, og sier det jobbes ekstremt godt i klubben generelt.
Han har også klokkertro på at Grorud nok et år vil beholde plassen.
– Det tror jeg absolutt. Hvis de klarer det, er det samtidig en god prestasjon. Alt annet enn den bunnstriden er godt gjort der. Men sånn som det har sett ut og sånn som jeg kjenner dem, så er jeg ganske sikker på at de klarer seg, sier Kjønø.
For at Grorud skal beholde plassen i OBOS-ligaen for tredje år på rad, må Oslo-klubben etter hvert starte å ta trepoengere. Så langt står Grorud med tre uavgjort og to tap på de fem første kampene.
– Vi har variert litt mer enn hva vi ønsker. Vi har enda ikke fått ut det jeg mener vi har inne av toppnivå, men det tror jeg kommer. Jeg sitter litt med den samme følelsen som jeg satt med i fjor høst at vi er nærme, vi mangler bare det siste lille.
– Når det først løsner, så tror jeg det virkelig løsner. Det har denne gruppen vist før. Når vi først får trepoengerne til å rulle, så tror jeg vi kan få ganske mange på rad, sier Gjønnes Nilsen optimistisk.
Før mandagens kamp ligger Stabæk på 6. plass. Grorud ligger på sin side på 12.
Sett denne?

Utlikner med drømmescoring: – Denne er det 18-årsgrense på!

OBOS-ligaen
Kommunen «berger» klubben, men faren er ikke over: – Skal jobbe iherdig
28/06/2022 PÅ 15:33
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann stormer videre
27/06/2022 PÅ 18:46