Populære sporter
All sport
Vis alt

Vålerenga-juvel Odin Thiago Holm letter på sløret om skaden og utlandet: – Ser fram mot mange gode år

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 15/05/2022 klokken 14:25 GMT+2

For andre år på rad har et av Eliteseriens mest ettertraktede talenter måtte se sesonginnledningen fra sidelinjen. Nå håper Odin Thiago Holm (19) at han kan legge skadeproblemene bak seg og vende blikket fremover.

Odin Thiago Holm

Foto: NTB

  • Se Vålerenga - HamKam mandag 16. mai fra klokken 20 på discovery+
– Det er først og fremst veldig gøy å være tilbake. Det har gått litt fortere enn forventet, først og fremst med tanke på 90 minutter allerede nå. Det lover godt, sier Odin Thiago Holm til Discovery.
Etter åtte uker uten fotball, var Vålerengas stortalent på banen for første gang denne sesongen da han spilte hele kampen for klubbens andrelag mot Frigg på mandag. Han kronet comebacket fra skade med et herlig soloraid som toppet seg med en suser fra 16 meter.
– Det var i alle fall et av de finere målene jeg har scoret i Vålerenga-drakt, sier 19-åringen med et glimt i øyet.
Odin Thiago Holm ble ikke med flyet opp til Tromsø på grunn av en liten reaksjon i kneet, men i stedet har han og Vålerenga siktet seg inn på mandagens kamp mot HamKam.
– Kneet er veldig skjørt. Det tåler egentlig veldig lite belastning. Jeg tror det var litt overtenning med 90 minutter mot Frigg, så det er litt stivt og ubehagelig, forteller midtbanespilleren.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Maste seg til navneendringen som ung tenåring: – Et stort forbilde

Samme skade

Det var en meniskskade som gjorde at Odin Thiago Holm gikk glipp av sesongstarten for andre år på rad. I fjor gikk han glipp av de første ti Eliteserie-kampene, mens denne gang er det bare de seks første kampene som glapp for talismanen.
– Jeg har valgt å si veldig lite om kneskaden, men jeg kan si at det var samme skade nå som i fjor, bekrefter Holm.
Denne gang har de valgt å gjøre et nytt grep, som forhåpentligvis vil gjøre han mindre sårbar for skader på kort sikt.
– I fjor valgte vi å sy menisken sammen igjen, men da det løsnet den gangen her, valgte vi å fjerne en del av menisken. I kommende år vil det mest sannsynlig gå greit, men når man passerer 35-40 år, så vil kneet være dårlig, forteller Holm.
Med inngrepet håper trønderen at han endelig kan vende blikket utelukkende mot det som skal skje på banen.
– Jeg tror at vi nå har fått fjernet det sårbare punktet i menisken, og så kan vi se fram mot mange gode år.

Håper å være tilbake etter ferien

Selv om Holm nok en gang har sett sesongstarten glippe grunnet skade under sesongoppkjøringen, har han ikke latt seg prege mentalt.
– Heldigvis ble det ikke snakk om mer enn seks kamper den gangen her og åtte uker totalt. Det er som en normal muskelskade, så akkurat det tenker jeg ikke så mye over, sier han.
Til tross for at han nå er tilbake og aktuell for troppen mot HamKam på fotballens nasjonaldag, merker han at det er et godt stykke til formen er der den skal være for å spille 90 minutter på øverste nivå.
– Mot Frigg så jeg at jeg ikke var i nærheten av å være klar for en start i Eliteserien, så jeg vil tro at jeg trenger kamptrening som sist. Jeg tror det tok fire uker før jeg var klar til å starte kamper igjen.
– Når vi kommer tilbake til ferien, så skal jeg være klar, legger midtbanespilleren til.
Fra sidelinjen har Odin Thiago Holm sett at Vålerenga har tatt ni poeng på seks kamper. Til tross for et slagkraftig offensivt arsenal på papiret, har utfordringen nok en gang vært å produsere nok målsjanser.
Etter en opptur borte mot Sandefjord, ble Oslo-klubben satt kraftig tilbake på jorda med et 0-1-tap borte mot Tromsø, i det som var en svak forestilling fra gjestene i kongeblått.
Holm legger ikke skjul på at han tror ting kunne sett lysere ut dersom lysluggen fra Trondheim hadde vært klar fra sesongens første spark.
– Selvfølgelig. Man tenker alltid at man kan bidra med sitt når man er skadet. Det er en gjenganger fra i fjor at vi sliter med å skape nok offensivt og score nok mål. Mot Sandefjord var første gang vi scoret fra åpent spill i år, så jeg føler at jeg spesielt kunne bidratt i den offensive biten, meddeler Holm.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Fagermo: – Trodde vi hadde et høyere nivå inne

Utlandet rett rundt hjørnet?

Skadeproblemene de par siste sesongene har ikke gjort interessen fra utenlandske klubber noe mindre.
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har ikke lagt skjul på at han er usikker på hvor lenge klubben klarer å beholde stortalentet. Skaden i sesongoppkjøringen kan dog gjøre at flybilletten ut av landet lar vente på seg.
– Før sesongen sa jeg at vi hadde siktet oss inn på sommervinduet og at det var realistisk, men når jeg nå mister litt av starten, så regner jeg med at det blir mer naturlig å ta den avgjørelsen etter sesongen.
– Jeg har vært helt tydelig på at jeg ønsker å gå til utlandet, men det må være riktig klubb og riktig tidspunkt, samt at Vålerenga skal sitte igjen med sitt. Ikke minst må jeg prestere i Norge først, understreker midtbanespilleren.
Udinese er blant lagene som har blitt koblet til den ettertraktade VIF-juvelen. I vinter la den italienske Serie A-klubben inn et bud på 19-åringen verdt 20 millioner kroner. Det ble kontant avslått, men at Italia blir neste stoppested er ikke usannsynlig.
– Nederland og Belgia er to fine land å utvikle seg i. Problemet der er at prisen kanskje blir for høy. Fagermo sa 70 millioner i et intervju. Da må man fort se til Italia, Frankrike eller Spania, så man skal ikke se bort fra det, sier Holm.
Sett denne?
picture

Får kommentatorene til å bryte ut i latter: – Den er kruttsterk!

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame