Hat trick-Alba forverret Start-krisen: – Helt kokos

Oppdatert 26/09/2021 klokken 17:25 GMT+2

Fredrikstad bød opp til dans på Sparebanken Sør Arena, og frontfigur Riki Alba leverte til tjue i stil på kunstgresset. Rytmene satt derimot ikke for de gulkledde sørlendingene, som fortsetter å kjempe en kamp mot nedrykk.

Riki Alba og FFK herjet med kriserammet Start

Start - Fredrikstad 2-6
– Det er helt kokos det vi driver med bak der, var dommen fra Start-trener Sindre Tjelmeland etter at han hadde sett laget sitt slippe inn fire mål i den første omgangen.
Og forsvarsspillet ble ikke betraktelig bedre i den andre heller, for med 2-6 etter 90 spilte minutter, fortsetter den tunge kampen mot nedrykk i OBOS-ligaen. Sindre Tjelmelands mannskap er nå, slik de var før kampen mot Fredrikstad, kun to poeng fra Stjørdals-Blink på kvalik.

Lekkert angrep

Til tross for at det var Start som tok ledelsen allerede etter fem minutter – etter scoring av Cameron Ian Cresswell, dreide stort sett alt seg om gjestene fra Plankebyen.
To minutter etter ledermålet satte Riki Alba i gang med FFK-festen. Først utliknet den tidligere VIF-spilleren, før Fredrikstad leverte et strålende «textbook»-angrep og snudde kampen. Det etter at Henrik Kjelsrud Johansen blant annet leverte et helfrekt hælspark forbi Start-forsvaret.
Se 2-1-scoringen her. Saken fortsetter under videoen.

Lekent FFK-angrep: – Start henger ikke sammen i det hele tatt

Seks mål i sekken

Start svarte derimot fra straffemerket, etter at de ikke bare én, men to ganger ropte på straffe i FFK-feltet. Eman Markovic bommet på den tildelte straffen, men satte inn returen fra Håvar Jenssen. Scoringen til Markovic ble som en notis å regne, for det var stort sett ett lag på banen.
Riki Alba fullførte hat tricket etter 38 minutter, før angrepsspilleren var nest sist på ballen på 2-4-målet før Henrik Robstad var uheldig og sendte ballen i egen nett.
FFK var ikke ferdigdanset riktig enda, for i den andre omgangen kom både Henrik Kjelsrud Johansen og Taofeek Ismaheel på scoringslisten og fastlo resultatet til 2-6.
– Jeg har sett bygdefester med stengere adgangskontroll enn Starts sekstenmeter, sa Discovery-kommentator Glenn Thomas Faannessen om hjemmelagets forsvarsspill etter FFKs sjette scoring.
Se straffesituasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Kaos i sekstenmeteren – roper på to straffer

– Forferdelig

Med det fortsetter Start-krisen. Sørlandsklubben står nå med kun en seier på de siste sju OBOS-ligakampene, og det er åtte poeng opp til KFUM Oslo.
Viktigst av alt: Det er kun to poeng ned til kvalikplassen, og Start må derfor belage seg på å kjempe med kniven på strupen gjennom det som blir en helt spesiell høstsesong.
– Igjen blir vi knallhardt straffet. Fredrikstad er gode og dette er veldig skuffende. Nå får vi bare mobilisere, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til Discovery etter kampen.
– Vi slipper inn seks mål og viser forferdelig forsvarsspill, fortsetter han.