Populære sporter
All sport
Vis alt

Hansen klar for ny trenerjobb: – Rigget for Eliteserien

Lisa Amdam Tetlie

Oppdatert 24/11/2022 klokken 14:50 GMT+1

Tre måneder etter at Hansens karriere i Mjøndalen endte etter 17 år, er han klar for nye oppgaver.

Vegard Hansen

Foto: NTB

– Jeg er veldig glad for denne jobben. Espen Nystuen og KIL har hatt meg på listen siden starten, så jeg har følt meg ønsket. Både av klubben og av folka i Kongsvinger, forteller Vegard Hansen til Discovery.
Hansen var tidligere hovedtrener for Mjøndalen, men måtte i august ta avskjed med klubben etter 17 år. Bare tre måneder senere er han klar for en ny trenerjobb i Kongsvinger, som Eirik Mælands etterfølger. Det bekreftes på pressekonferansen torsdag.
– Jeg har brukt litt tid på å venne meg til «vi» og «oss» om noe annet enn Mjøndalen. Jeg har vært nødt til å akklimatisere meg, forklarer han og fortsetter:
– Men nå etter at jeg bestemte meg, gleder jeg meg mye. Det ligger mye stolthet rundt klubben, og så er det et godt fotballag. Denne sesongen holdte de på å rykke opp, så klubben har tydelige ambisjoner og robust økonomi. Jeg liker meg i byen her også nå, så dette her blir veldig bra.

Ambisjoner om opprykk

Kongsvinger rykket opp til OBOS-ligaen i 2021 etter en suveren sesong i PostNord-ligaen. Allerede i årets sesong spilte klubben seg til kvalifisering i Eliteserien, hvor de spilte seg forbi både Sandnes Ulf, KFUM Oslo og Start måtte se seg slått av Kongsvinger-laget. I den siste og avgjørende kvalifiseringskampen ble Eliteserie-laget Sandefjord for sterke, og etter sammenlagtstapet på 5-2, måtte KIL se seg fornøyd med nok en sesong i Norges nest øverste divisjon.
– Håpet er å fortsette å være gode nok til å kjempe i toppen. Kongsvinger er en klubb som har vært i Eliteserien i flere år på rad. De er godt rigget for Eliteserien. Om det ikke skulle skje nå første året, vil man prøve igjen neste år. Vi skal jobbe mot opprykk, sier Hansen.
Han legger til:
– Denne høsten for Kongsvinger har gjort meg veldig glad. De har spilt flott fotball, men de er også en fantastisk gjeng. De er spillere som vil hverandre godt og som gleder seg over suksesser sammen. Alle slår ring rundt hverandre, også om innbytterne. Det er veldig viktig for meg, og det har vært veldig tydelig.

– «Gærneste» i norsk fotball

Hansen signerte kontrakten allerede for flere uker siden, men har holdt kortene tett til brystet. Det til tross for spekulasjoner og spørsmål rundt hans nye jobb.
– Klubben har vært veldig opptatt av at det ikke skulle komme ut. Men Nystuen har vært en stor pådriver for at jeg skulle ta trenerjobben. Han har en enorm kjærlighet til klubben, og en smarthet og kløkt som er veldig viktig for meg. Han er en av de flinkeste lederne i norsk fotball. Han går litt nye veier, og er ikke redd for det, sier den ferske KIL-treneren om den sportslige lederen og legger til:
– Nå skal to av de «gærneste» i norsk fotball jobbe sammen langt inni skogen.
Til tross for at Hansen la penn på papir for flere uker siden, har han enda til gode å få møte spillerne i troppen. Likevel har han store planer om å vise tillit og gi alle i stallen en
– Jeg har et håp og ønske om at jeg kan komme på lag med spillerne og resten av apparatet, men også med folket og byen. Det er veldig mye lokalpatriotisme, så jeg vil fortsette å skape entusiasme og sørge for at folka i Kongsvinger fortsetter å holde med og engasjere seg i klubben.
Hansen har tidligere selv spilt for Kongsvinger i 1994.
Se høydepunktene fra den siste kvalifiseringskampen.
picture

Se høydepunktene: Sandefjord holdt plassen i Eliteserien tross tap

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame