21. mai er datoen for siste serierunde i den sveitsiske superligaen. Det markerer også slutten på Per-Egil Flos fem år lange karriere som utenlandsproff.
For etter sesongslutt i Sveits tar 32-åringen med seg familien hjem til Norge, nærmere bestemt Sogndal. Det er noe venstrebackens gamleklubb ønsker å utnytte seg av.
OBOS-ligaen
Signerte for Lillestrøm i vinter – nå er han klar for Kongsvinger
12/08/2022 KLOKKEN 12:02

– Vil være et drømmescenario

Det var Sogn Avis som først meldte at Flo nærmer seg en retur til klubben han forlot til fordel for Molde i 2013. Avisen hevder at partene skal ha jobben med en avtale i lengre tid, og at det nå gjenstår formaliteter før den er i boks.
– Det er ingenting nytt å melde på nåværende tidspunkt. Han spiller i Sveits til sesongen er ferdig i slutten av mai. Hva som skjer etter det vet vi ikke enda, skriver Sogndal-trener Eirik Bakke i en SMS til Eurosport.
Bakke uttalte tidligere denne uken at det ville være et «drømmescenario» å lande mannen som siden han forlot Molde etter 2016-sesongen har spilt for Slavia Praha og Lausanne.
– Vi jobber med å få det på plass, og det vil være et drømmescenario å få han inn i gjengen. Han komplementerer oss på de områdene vi trenger: han har rutine, har vært her tidligere, har vært i utlandet og kjent på profflivet, er kjent med måten vi spiller på. Per-Egil kan spille i Sogndal i mange år fremover, og vi skal gjøre alt for å få han hjem, sa Bakke til Sogn Avis.
Planen var i utgangspunktet å få Flo klar til den planlagte seriestarten i begynnelsen av april, men nå ser det altså ut til at OBOS-ligaklubben kan leve fint med å vente til 32-åringen er ferdig med sesongen i Sveits.

Innholdsrik karriere

Flo startet karrieren i Stryn, før han som 16-åring ble hentet til Sogndal i 2006. Etter sju år i saftbygda gikk turen videre til Molde i 2013, hvor venstrebacken etter hvert etablerte seg som en sentral brikke.
Stryningen ble blant annet belønnet med sin første landskamp i 2014, når han den 27. august startet oppjøret mot De forente arabiske emirater. Flo fikk ytterligere tre kamper med flagget på brystet den samme høsten.
Da kontrakten med Molde gikk ut etter 2016-sesongen skrev Flo under for den tsjekkiske storklubben Slavia Praha. Etter halvannet år med begrenset spilletid gikk turen videre til Lausanne, hvor han siden sommeren 2018 har spilt fast.
Nå går altså utenlandseventyret mot slutten, og mye tyder på at Flo returnerer til Sogndal etter åtte år på reisefot.
OBOS-ligaen
Eliteserie-spiller klar for Grorud
11/08/2022 KLOKKEN 13:59
OBOS-ligaen
Henter nordmann fra Feyenoord
09/08/2022 KLOKKEN 17:39