– For klubben KFUM og spillerne så er det et minne for livet uansett, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Discovery dagen etter å ha vunnet den ville og dramatiske kvalifiseringskampen borte mot Fredrikstad mandag kveld.
Etter 120 ville minutter, pluss tilleggstid, på Fredrikstad Stadion, måtte lagene ut i straffekonkurranse. Hjemmelagets første utvalgte traff tverrliggeren, og ettersom gjestene scoret på alle sine, iskaldt rett foran hjemmefansen som iherdig prøvde å sette dem ut, var det KFUM som kunne la gledestårene trille.
OBOS-ligaen
Bekreftet: Wormgoor vender tilbake til Norge: – Han er nok lei av meg allerede
20 TIMER SIDEN
– Det var mye følelser og jeg måtte holde igjen utallige ganger. Men det er lov å gråte, jeg er ikke flau over det. Det er sånn fotballen skal være, mener Isnes.
– Hadde dere øvd noe på straffer før dette?
– Selvfølgelig hadde vi øvd litt, men vi har fleipet litt om hvem som kan ta de og ikke. Vi pratet sammen i trenerteamet, også hadde vi et innspill på at gutta fra Oslo-Øst, de kjenner ikke på de nervene og tenker ikke så mye over konsekvenser.
– Hvorfor ikke?
– Det er noe med oppvekst å gjøre. Jeg er fra Groruddalen selv. De har opplevd ting som ikke alle andre har. De har en råsterk mentalitet, mener Isnes.
Straffetakerne for KFUM var David Tavakoli, Johannes Hummelvoll-Nunez, Bilal Njie, Mohammed Mahnin og Marius Alm.
Se alle straffene her (artikkelen fortsetter under):

Se alle straffesparkene fra kvalikdramaet

– Fått meldinger fra hele fotball-Norge

Isnes forteller videre at kampen mot Fredrikstad var en stor opptur, hvor en fikk kjenne på både oppturer og nedturer gjennom hele kampen.
– Det var voldsomt. Man blir utmatta mentalt. Dagen etter tok vi en velfortjent fridag hvor spillerne fikk restituere på egen hånd.
– Vi har fått ekstremt mange meldinger fra hele fotball-Norge, også fra folk som ikke er interessert i fotball i det hele tatt. Det er gledelig at vi setter KFUM på fotballkartet, mener treneren.

Tidligere KFUM-spiller bommet for FFK

Den ene Fredrikstad-spilleren som bommet, var Olav Øby. Han spilte i KFUM i 2020.
– Olav er en spiller vi i klubben ble veldig glad i. Det er vondt å se noen bomme i slike betydningsfulle fotballkamper. Men jeg har fått snakket med Olav i dag, og jeg ga han en god klem i går. Og så så jeg at medspillerne hans var flinke til å ta vare på han, forteller Isnes.
Nå vender Isnes og co. skuta mot Jerv i Grimstad, nok en kvalikkamp. Dem vant de over 4-1 i siste serierunde, 27. november.
– Vi har nok et mentalt overtak over Jerv. Da vi scoret to kjappe mål mot de sist på Intility Arena, så vi at lufta gikk ut av Jerv. Det tar vi med oss på søndag, sier Isnes.
– Vi har nå spilt seks gode kamper på rad. Vansklighetsgraden øker, avslutter Isnes.
Så du denne?

KFUM-helten rørt til tårer: – Veldig surrealistisk

OBOS-ligaen
Bøttet inn mål i PostNord-ligaen – nå er han klar for OBOS-klubb
I GÅR PÅ 16:30
OBOS-ligaen
Full oversikt: Disse lagene åpner mot hverandre i OBOS-ligaen
I GÅR PÅ 10:00