Populære sporter
All sport
Vis alt

Skal sjekke forholdene på fredag – Øster Hus utpekt som reservearena

Tiril Haga

Oppdatert 09/12/2021 klokken 10:14 GMT+1

Det er et stort spørsmålstegn rundt baneforholdene på Levermyr før Jerv og KFUM møtes til kvalifiseringskamp på søndag. Om det blir værproblemer, flyttes kampen til Sandnes.

Levermyr Stadion

Foto: NTB

  • Få med deg kvalikkampen mellom Jerv-KFUM på søndag kl.15.00 på discovery+.
Oppdatert: Fredag morgen skal NFF ha en befaring i Grimstad for å avgjøre om kampen kan spilles på Levermyr. Dersom forholdene blir utfordrende, vil kampen spilles på Sandnes Ulfs hjemmebane Øster Hus arena.
Om kampen blir stoppet underveis grunnet værtrøbbel, vil resten av kampen spilles på reservearenaen i Sandnes mandag. Om dette blir utfallet, vil også kvalikfinalen flyttes til torsdag.

– Veldig positiv til Levermyr

– Når vi tar av duken, så er banen grønn og fin under. Ingen frost. Kommunen og jeg er veldig positiv til Levermyr, sier Rune Pedersen, seksjonsleder turneringsadministrasjon og arrangement for NFF, til Discovery.
På søndag skal Jerv og KFUM Oslo spille kvalifiseringskamp på førstnevntes hjemmebane Levermyr. Det er en gressbane som har bydd på problemer en rekke anledninger.
– Det er også meldt mildt vær til helgen. Den eventuelt største utfordringen er hvis det kommer veldig mye snø og ekstem kulde. Men nå ser det bra ut, fortsetter Pedersen.
Se video fra skandalekampen i 2020.
picture

Skandalescener: Her stoppes kampen etter 35 sekunder

I fjor, rundt samme tid, måtte kampen mellom Jerv og Åsane bli avbrutt etter bare 35 sekunder på grunn av baneforholdene. Da ble den så flyttet til Sør Arena i Kristiansand.
I 2016, da Jerv skulle ta imot Stabæk til kvalikkamp, la sistnevnte inn en protest på grunn av spilleforholdene. Stabæks protest ble ikke hørt.
– Akkurat nå ligger det to til tre centimeter med snø oppå duken. Hvis værmeldingene slår til så blir det Levermyr, forteller Topland. Han legger til at dette er også første året hvor de har undervarme på stadion.

– Håndterer begge deler

KFUM-trener Jørgen Isnes forteller til Discovery at både han og laget er godt forberedt uansett hvor kampen ender å bli spilt.
– Vi vet at Jervs hjemmebane er en utfordrende gressmatte, spesielt på starten og slutten av sesongen. Vi er forberedt på at det blir Levermyr, men blir det et annet sted så ser vi på det positivt. Vi kan håndtere begge deler, mener Isnes.
– Vi har tatt krigen på Levermyr før, hvor de tre siste oppgjørende har resultert med to uavgjort og en seier.
Oslo-laget har allerede spilt to kvalifiseringskamper ettersom at de endte som nummer fem på tabellen. Første mot Sogndal, der de vant 1-0. Siste kamp var mandag borte mot Fredrikstad, et høydramatisk oppgjør som endte med seier til KFUM på straffekonkurranse.

Mentalt overtak

Nå er det Jerv neste. Vinneren av den kampen møter laget som ender på 14. plass i Eliteserien til playoff-finale på Intility Arena.
– Vi har nok et mentalt overtak over Jerv. Da vi scoret to kjappe mål mot de sist på Intility Arena, så vi at lufta gikk ut av Jerv. Det tar vi med oss på søndag, sier Isnes.
KFUM og Jerv spilte sist mot hverandre 27. november. Da vant KFUM 4-1.
– Man må alltid se mot det lengste målet, Eliteseries-spill. Men vi er flinke til å rette pilen mot kampen på søndag, fortsetter Isnes.
Så du denne?
picture

Scoret to mål forgjeves: – Det verste du kan være med på i fotball

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame