Castro så rødt – men AaFK slo tilbake

Sondre Skandsen

Oppdatert 15/05/2021 klokken 21:21 GMT+2

Bryne viste seg å være meget farlige mot opprykksfavoritten. Men tangotrøyene dro seieren i land på Color Line Stadion.

Niklas Castro Aalesund

AaFK-Bryne 2-1 (1-1)
Dermed slet AaFK seg til tre viktige poeng i seriepremieren, mens Bryne, som kjempet tappert, måtte innse at det de kom til kort.
Førsteomgangen fikk to scoringer, og det var favorittene fra Sunnmøre som tok ledelsen. Kristoffer Ødemarksbakken sendte en nydelig ball inn bak Bryne-keeper Spiridonov etter 35 minutter. Han ble spilt fri av Simen Bolkan Nordli. Spiridinov fikk for øvrig mye å hanskes med i begge omganger og stod en meget god kamp for gjestene.
(Saken fortsetter under videoen).

Se høydepunktene: Castro utvist i AaFK-seier

Det at keeperen stengte igjen bak gjorde også at jærbuene hadde muligheten til å utligne. Noe de gjorde kun to minutter senere. Langeland sendte et knallhardt innlegg inn i boksen, og da Undheim fikk panna på ballen var det bare ett mulig utfall. Dermed gikk lagene til pause på 1-1.
Andreomgangen tok en dramatisk vending etter 65 minutter. Niklas Castro ble felt på vei framover. AaFK satte i gang kjapt, noe Brynes Dybevik prøvde å hindre ved å holde igjen Castro i armen. Mannen med det chilenske temperamentet ble såpass provosert at han sparket bakover etter Bryne-spilleren. Dommer stod kun to meter unna og fikk en enkel jobb - rødt kort var utfallet.
Se situasjonen her:

Dommeren én meter unna: Her får Castro direkte rødt kort

Bryne hang godt med i kampen så lenge det var 11 mot 11, og man skulle tro en utvisning ville ført til et enda større press fra gjestene. I stedet kom tangotrøyene på en kontring. Sigurd Haugen spilte en millimeterpresis pasning inn mot Ødemarksbakken. Dommer mente Kristoffer Hay dyttet AaFK-vingen i avslutningsøyeblikket, på tross av at Ødemarksbakken fikk avgårde en avslutning og ble stående. Dermed dømte han straffe. Bryne protesterte voldsomt, mens AaFK raste over at det ikke ble rødt kort.
Straffen ble satt på ypperligvis av Haugen. Nok en gang var Spiridinov etter ballen, men langt oppi krysset var den utagbar for sisteskansen. Bryne var frampå ved et par anledninger og gjorde seg på ingen måte bort i kjølvannet av dramatikken. Men de fant aldri hele veien gjennom AaFK-forsvaret, og dermed endte det med det mange hadde forutsett. Aalesund fikk starten de trengte, mens Bryne tapte.