Det var iTromsø som først meldte saken.
Tirsdag kveld får Tromsø sin første store test for sesongen i toppoppgjøret mot Ranheim på bortebane. Men med de to spissmakkerne ute, står gjestene svært svekket i angrepsfasen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
– Vi er litt mer i tenkeboksen på hvordan vi skal løse det, sa TIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø, som ifølge Adressa ikke har sendt en erstatter med i troppen til Trondheim.
45 minutter inn i kampen mot Strømmen måtte Azemi kaste inn håndkleet, som følge av en strekkskade på baksiden av låret. Under mandagens trening fortsatte den vonde trenden og spissen måtte takke for seg etter en knapp halvtime på gressmatta.
Og skadene har i den siste tiden hopet seg opp for klubben. Allerede før trening var det klart at Mo også skulle bli hjemme i Tromsø etter at han pådro seg en smell i kneet mot Strømmen.
– Han er i en fase der han bygger seg sterkere og sterkere. Sist var han den med flest høyintensitetsmeter på målingene vi har. Så den biten kommer mer og mer, og nå får han tid for å bygge muskulatur som gjør at han skal tåle mer, sier Helstrup til avisa.
Dermed står TIL med usikre kort før toppkampen mot Ranheim, som for øyeblikket topper tabellen på målforskjell. Både Daniel Berntsen og Mikael Norø står som to eventuelle kandidater til spissproblemet.
Likevel har klubben fra Nord-Norge markert seg flere målscorere i starten av årets sesong der både Adam Örn Arnarson, Fitim Azemi, Lasse Nilsen og Eric Bugale Kitolano har åpnet målkontoen for TIL. Sisnevnte imponerte Christian Gauseth stort med en suser fra 16-meteren mot Strømmen.
– Det der er veldig godt gjort av Kitolano, mange som hadde latt seg stresse der, sa han da han omtalte scoringen fra studio som en av Eurosports fotballeksperter under kampen.
«Gutane» har holdt nullen i de tre første rundene av OBOS-ligaen og sikret solide ni poeng. Ranheim derimot har ikke vært like solide defensivt, men med elleve nettkjenninger har trønderne vist seg farlige i angrepsspillet.
Tirsdag møtes de to lagene i hva som blir sett på som årets første toppkamp i OBOS-ligaens fjerde runde. Kampen kan du se fra klokken 19.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!
Sett denne?

Spår «Eikrem-situasjon» for Glimt-elegant: – God nok for landslaget, men passer ikke inn

Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01