Populære sporter
All sport
Vis alt

OBOS-ligaen får offisiell ligaball

Jonathan Nielsen

Publisert 20/02/2020 klokken 09:36 GMT+1

Eliteserien fikk en offisiell ligaball i 2018. Nå får også OBOS-ligaen egen ligaball, allerede fra 2020-sesongen.

OBOS kvalikk NY

Foto: Other Agency

Spillere og trenere i både Eliteserien og OBOS-ligaen har i en årrekke ønsket seg lik ball på alle arenaer i ligaen. I 2018 ble Eliteserie-ballen innført, og allerede fra kommende sesong vil det samme gjelde på nivå to. Det er Umbro som leverer ballene, heter det i en pressemelding fra Norsk Toppfotball (NTF).
– Fotballen som benyttes er en viktig del av selve spillet og at alle spillerne nå kan benytte samme «verktøy» er ekstremt viktig, sier sportssjef i Norsk Toppfotball, Erik Solér, i pressemeldingen.
– NISO (norske idrettsutøveres sentralorganisasjon) har vært en pådriver for at dette skal skje, da dette har vært en sterkt ønske fra våre spillere/medlemmer, så dette er en gledens dag, uttaler forbundsleder i NISO, Joackim Walltin.
Scantrade er leverandør, og ballene skal være av merket Umbro. Avtalen strekker seg over to år, og medfører blant annet at klubbene får 70 baller i året til trening og kamp.
– Vi i Scantrade er stolte over å få levere ligaball til OBOS-ligaen de neste to årene. Umbro er et av de eldste merkevarene innen fotballutstyr og det er en stor annerkjennelse at våre baller skal bli brukt i Norsk Toppfotball de neste årene. Vi takker for tilliten og gleder oss på vegne av spillerne, sier Geir Nordahl, leder for kjede og elite i Scantrade/UmbroNorge.
Sett denne?
picture

Fagermos beskjed til Jokke, Søderlund-exit og Damion Lowe

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame