29-åringen står oppført med fem offisielle seriekamper for Hamar-laget. De kom under Arne Erlandsens ledelse i Eliteserien i 2008.
Han står også oppført med ett mål. 9. juli kom han inn og senket selveste Rosenborg som 18-åring i 2-1-seieren på Briskeby.
OBOS-ligaen
Start henter tilbake lokal spiller
08/04/2021 PÅ 15:00
Senere har han vært i en rekke klubber. Strømsgodset to ganger, Brann og Vålerenga i Norge. Vitesse i Nederland, Barnsley i England og OB i Danmark er andre arbeidsgivere.
Siden han forrige sesong overraskende forsvant fra Strømgsgodset etter en kneskade, har han trent seg opp på egenhånd og den siste tiden trent med HamKam.
Lørdag spilte han andre omgang mot 3. divisjonslaget Gjøvik/Lyn, og scoret ett mål i 4-3-seieren.
– Det er moro for ham det. Han spilte en omgang og var helt ålreit. Han fikk en scoring etter et bra innlegg av Hans Norbye. Det var et Marcus Pedersen-mål, og ikke overraskende at det kom på den måten, sier sportssjef Espen Olsen til Eurosport.
– Han er jo rusten, men målteft, det har han, legger han til.
Foreløpig er det for tidlig å si om han blir tilbudt en kontrakt. Fortsatt er ikke kroppen fullt ut restituert, og han er ikke med på alle treninger. Hans siste kamp i Eliteserien var helt tilbake i mars, da Godset slo Haugesund 3-2 på Marienlyst.
– Vi vurderer fortløpende. Vi må være sikre på at han kommer tilbake i godt, gammelt slag. Vi har bare mulighet til å hente en spiss, og da må vi treffe. Så vi må ta en ordentlig vurdering, sier Olsen.
– Hva får HamKam dersom dere ender med å vurdere ham som klar?
– Det er helt avhengig av om han kommer i form igjen. Det er ikke tvil om at Marcus Pedersen i godt slag forsterker alle lag i Norge. Men han har et godt stykke dit. Han har vært utenfor fotballen i nesten ett år, og da kreves det mye. Nå er han blitt 30 år, og da kreves det enda mer. Det er veldig mye opp til ham selv hvordan denne sesongen blir, uansett hvor han spiller. Han må sørge for å komme i bedre fysisk form, sier sportssjefen.
Ifølge Olsen sitter de ikke og avventer Pedersens form, men sonderer terrenget etter andre muligheter.
– Vi følger markedet og er i samtaler med flere. Men vi har ikke tatt noen avgjørelser. Det sitter noen gode spisser rundt omkring som kanskje ikke får spille i de klubbene de er i, som kanskje er eller blir tilgjengelige. Samtidig har vi Jonas Enkerud, som har gjort en strålende jobb i vinter, og som kan levere veldig mange målpoeng. Det er en meget bra spiss når han får det til, sier Olsen.
Pedersen selv legger overfor Hamar Arbeiderblad ikke skjul på at han er fristet av en retur til gamleklubben.
– Vi er i dialog, så vi vet hvor det ligger. Jeg håper vi blir enige snart. Jeg vil hvertfall se om det er muligheter for å spille i HamKam, for jeg blir litt trigget av det. Jeg holder den døra åpen, men jeg kan ikke vente i all evighet, sier Pedersen til HA.
En spiss og keeper er det klubben først og fremst ser etter. Ranheims Magnus Lenes har allerede vist seg frem og er høyaktuell. I tillegg kan det komme inn ytterligere en spiller, avhengig av økonomi.

Roser VIFs valg: – Blir rart å se ham i noe annet enn Odd-klær

OBOS-ligaen
RBK-talent returnerer til gamleklubben
01/10/2020 PÅ 18:07
OBOS-ligaen
Brite skal trene Stjørdals-Blink
01/10/2020 PÅ 10:50