Islendingene reddet seier for AaFK i toppoppgjøret

Publisert 17/08/2019 klokken 17:26 GMT+2

Lederne av OBOS-ligaen havnet bakpå. Så meldte Bohinens islendinger seg på.

AaFK

SOGNDAL/OSLO (Eurosport.no)
Sogndal – Aalesund 2-3 (1-0)
Kampen mellom to av opprykksfavorittene foran sesongen var viktig for begge lag. AaFK seiler i ensom majestet på toppen av OBOS-ligaen og kan sikre opprykket tidlig i høst. Sogndal prøver å sementere en plass i kvalifiseringspuljen.
Men det var altså gjestene fra Sunnmøre som kunne juble for tre poeng i saftbygda. Aron Thrandarsson snudde alt da han steg til værs og headet tangotrøyene et stort steg nærmere Eliteserie-spill neste sesong.

Pangstart for hjemmelaget

Sogndal kunne ikke fått en bedre åpning på kampen. Sixten Dalen Jensen kom seg ned til dødlinja og fikk lagt inn i feltet. Ballen dalte ned over alt og alle, men på bakerste stolpe kom Tomas Totland stormende. Han kunne enkelt settee 1-0 på kampens første mulighet.
AaFK hadde sine muligheter. Etter litt over halvtimen spilt slurvet Fredriksen i bakre rekker for hjemmelaget og Niklas Castro var plutselig alene med Dyngeland. Sogndal-keeperen reddet hjemmelaget og Fredriksen fikk klarert.
Over i andreomgangen skulle AaFK få sin utligning. Etter en corner ble ballen sprettende i feltet til Sogndal. Passivt av hjemmelaget, noe Gretarsson klarte å utnytte. Han fikk snudd opp og fyrt inn 1-1 etter 52 minutter.
Og gjestene skulle altså stikke avgårde med det lengste strået. Alle trodde det skulle bli dømt offside da Ramsteijn la inn på en helt umarkert Thrandarsson. Han lot seg ikke affisere, takket og bukket, og satte inn 2-1.
På slutten skulle Gueye være med på moroa også. Sogndal tømte seg framover og det åpnet seg store rom. Da kunne spissen enkelt bredside inn 3-1 alene med Dyngeland seks minutter før full tid.
Sogndal fikk dog noe trøst i et sent reduseringsmål ved Adams etter 96 minutter. Men det var for lite og for sent for Eirik Bakke og co.